EM-kiihdytyskisat päätettiin sateeseen

12.07.2012

Maailman nopein moottoriurheilulaji, kiihdytysajo ei pidä sateesta, se nähtiin jälleen Alastarolla. Nelipäiväiseen EM-osakilpailuun mahtui pääosin erinomaisia kisasäitä, mutta juuri ennen tärkeimpiä kisalähtöjä sunnuntaina kisat päätti etuajassa sade.
Helteisin päivä oli perjantai.
–Kisavarusteissa ahtaassa ajokissa oli oikea tappokeli, totesi lauantaina nokialainen Outlaw-ryhmässä kilpaillut  Mika Saari.
Entinen mäkihyppysuuruus Janne Ahonen nähtiin kisapaikalla tyytyväinen ilme kasvoillaan.
–Kaikki on ihan ok, Janne tuumasi lauantaina, ajettuaan juuri kiihdytysajon kuninkuusryhmän Top Fuelin lajittelussa neljännesmaililla ajan 4,191, loppunopeuden ollessa 448,84 kilometriä tunnissa.
Aika riitti lajittelun toiseen sijaan kotkalaisen Antti Horton ajaessa aavistuksen paremmin 4,123. Kolmanneksi kiihdytti Vilppulan Anita Mäkelä.
Sunnuntain  pudotusajossa Ahonen selviytyi finaaliin pudottamalla tieltään brittäisen Chris Andersin ja Risto Poutiaisen. Horto puolestaan selvitti ennen finaalia Fuotsin Patrik Persin ja Mäntyharjun Jari Halisen. Sateen vuoksi jännittävää finaalia Ahosen ja Horton kesken ei kuitenkaan päästy näkemään.

Moottoripyörissä Pro Stock Bike-ryhmässä kilpaileva Huittisten Timo Savolainen ei päässyt sinuiksi ajokkinsa kanssa.
–Ei lähde viivalta kunnolla. Lajitteluaika 7,726 on heikompi kuin Ruotsissa saatu 7,66.  Myöskään loppunopeus 279 ei ole mitä haetaan, pitäisi päästä 295 vaiheille. Tällaista tämä on, pääosa ajasta menee säätämiseen ja syiden hakemiseen, tuumasi Savolainen.
Vikaa ei löytynyt ja ensimmäisellä pudotuskierroksella Savolaista vastassa ollut Maarianhaminan Fredrik Fredlund ajoi semifinaaliin ja soolona finaaliin. Tässäkin ryhmässä sade vesitti finaalin.

Kristo Korpela ajoi moottoripyörien Super Gas Bike -ryhmässä.
–Pyörä on kunnossa. Peiliin saa katsoa, jos pieleen menee, tuumaili Sastamalan nopein sinkku lauantaina lajittelulähtöjen lomassa.
Ensimmäiseltä pudotuskierrokselta Korpela selviytyi jatkoon pudottamalla forssalaisen Kim Oksasen, mutta sade päätti jatkolähdöt.

Moottoriratayhtiö Alastaro Circuit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Tupala oli pääosin tyytyväinen kisaviikonloppuun.
–Yleisöä oli kisapäivinä yhteensä useita kymmeniä tuhansia katsojia, tarkempaa ei vielä osata  sanoa. Perjantai oli yllättävän hyvä päivä ja lauantai odotetusti erinomainen. Sunnuntai oli heikompi, joka johtui jopa myrskyjä ennakoivista sääennusteista. Liikenne sujui edellisvuosia paremmin, kiitos onnistuneen liikenteenohjauksen.

 

Urheilulajit: