Tarkoilla heitoilla parhaat tulokset

10.05.2012
Kuva

Huittisten toinen ja uusi, Rekikosken Matkailu- ja Vapaa-ajankeskuksen Rekikoski DiskGolfPark frisbeegolfrata ”korkattiin” virallisesti viime viikonloppuna.Kesäkausi avattuKesäkausi avattu
Avajaiskisan voitti tuloksella 7 alle parin Vampulan Urheilijoiden Riku Anttila. Toiseksi tuli niukasti VampU:n Teemu Mäkelä tuloksella 6 alle parin. Pronssi meni tasatuloksella 3 alle parin Carl Willandtille ja Mikko Frigårdille
–Olen kiertänyt kilpailuja ympäri maakuntaa, harrastuspohjalta. Kisoissa näkee hyvin oman tasonsa. Kohtalaisesti on mennyt, Vampulassa tosin tuli viime syksynä onnistuminenkin, Teemu Mäkelä kertoi.
–Mukana on 20 erilaista frisbeetä. Tämän radan väylät ovat lyhyitä, mutta maasto sellaista, että pitää katsoa lähestymisiä ja putteja. Tarkkuutta heittoihin saa harjoittelemalla lisää.
DiskGolfParkin radan maasto on metsäistä rinnettä. Kahden pisimmän väylän lähtöpisteestä, tiiltä, saa tähdätä heiton tarkasti, jotta frisbee päätyy noin 80 metrin päähän korille puttiheittoa silmällä pitäen sopivasti, eikä osu puihin.
Rata vaatii onnistuneita ja tarkkoja heittoja. Harrastajat voivat punnita kilpaillen osaamistaan ja onnistumistaan.
Kilpailu käytiin neljän ryhmissä. Kaikki aloittivat kilpailun yhtä aikaa eri väyliltä. Frisbeegolfradan puusto ja maaston korkeuserot osoittautuivat haastaviksi. Radan ihannetulos oli kahden kierroksen yhteenlasketuilla pisteillä 54, jolloin tulos merkitään nollana.
–Olen kilpailuun tyytyväinen, taso oli hyvä. Paljon enempää ei osallistujia olisi mahtunutkaan. Aloituspaikat arvottiin osallistujien kesken, kertoo Timo Lamminen, joka toimi ratamestarina Vampulan Urheilijoiden järjestämässä Rekikoski DiskGolfParkin avajaiskilpailussa.
Jatkossa radalla järjestetään kaikille avoimia ja osallistumismaksultaan edullisia viikkokilpailuja.
–Radan omatoiminen käyttö on maksutonta. Välineitä voi tarvittaessa vuokrata ratsastuskeskuksen toimistosta. Tulevista kilpailuista löytyy tietoa Suomen frisbeegolfradat -verkkosivuilta, Lamminen sanoi.

Tulokset: 
2x9 väylää: 1) Riku Anttila 47, 2) Teemu Mäkelä 48, 3) Carl Willandt 51 ja Mikko Frigård 51, 5) Marko Taalikka 52, 6) Mika Vainio 53, 7) Joonas Mäkelä 54 ja Jesse Järvi 54, 9) Markus Rautio 55, Juha Lamminen 55 ja Niko Alarauhio 55.

Janika Suonpää

 

Kesäkausi avattu

Frisbeegolf-kilpailun yhteydessä vietettiin uudistetun Alma-Peikon seikkailupuiston avajaisia Rekikosken Matkailu- ja Vapaa-ajankeskuksssa. Seikkailupuistossa tunnusteltiin jännittäviä kokeilupusseja, heitettiin tarkkuutta, tutustuttiin köysirataan, vaijerikeinuun, keitettiin peikkosoppaa ja osallistuttiin laululeikkeihin Alma-Peikon kanssa.

–Lapset ovat lisänneet soppaan mausteita luonnosta. Käpyjä, hiekkasuolaa, yrtiksi oksia ja kirpeyttä havunneulasista, Alma-Peikko, Minna Lehtonen, kertoi.
Nelivuotiaat Helmi Ahlava ja Minttu Rintala kokeilivat kiinnostuneina, mitä peikon majan kokeilupusseihin oli kätketty. Pusseihin laitettiin vain käsi, ja kokeiltiin, mitä jännittävää sisällä on.
–Siellä on jotakin, mikä liittyy kevääseen ja pääsiäiseen, Alma-Peikko vihjasi.
Yhdessä pussissa oli jotakin pehmoista ja kovaa, toisessa melkein nyrkin kokoinen kova ja röpelöinen esine.
Lapsia vähän jännitti, kun ei nähnyt, mitä pienet sormet tunnustelivat. Heti ei saanut arvata ääneen, sitten vasta, kun molemmat olivat kokeilleet.
–Siellä oli lehtiä, käpyjä, pajunkissoja ja jäkälää, iloiset lapset kertoivat.
Kesäkausi on nyt avattu ja pian Rekikosken Matkailu- ja Vapaa-ajankeskukseen saapuu koululaisryhmiä kevätretkelle. Myös ratsastusleirit alkavat.
Kesälle on suunnitteilla muutama Alma-peikon vetämä teemapäivä.
Frisbeegolfrata houkuttelee ihmisiä vähän kauempaakin.
–Odotimme frisbeegolfin avajaiskilpailuun noin 20 kilpailijaa, mutta osallistujia oli odotettua enemmän,  iloitsi keskuksen isäntä Arto Rekikoski.

 

Urheilulajit: