Kura lensi Kuttulandiassa

29.09.2011

Kisan voitot Klaukkalaan ja Riihimäelle.

Ossi Mauriala ja Sirpa Vesala olivat nimenneet offroad -radallaan pidetyt kisat Kuttulandian mutakilpailuiksi. Juuri osuvampaa nimeä kisalle ei olisi voinut valita, sen verran kurainen kisamaisema oli.
–Rata oli alkuaan hyvässä kunnossa, mutta sateet täyttivät ratakaivannot ja pehmensivät radan kauttaaltaan. Jatkossa tullaan tekemään sellaisia muutoksia, että kaivantoja vähennetään ja lisätään rakenteita maan päälle.
Sade näyttää vakiintuneen Kuttulandian vieraaksi, sateet pehmittivät kisamaiseman myös avauskisoissa heinäkuussa.
Isopyöräisten sarjan kaksoisvoiton ottaneita Klaukkalan Tero Kurkea ja Lassi ”härski” Salmelaa muta ei haitannut.
–Alun oikea ura oli paha, mutta muuta pahaa radalla ei ollutkaan. Mutaa kylläkin riitti, mutta onneksi järjestäjillä olivat hyvät pesuvehkeet käytössä, Kurki kiittelee.
Salmelan mielestä kura ja kisa olivat pelkkää nautintoa.
–Aikuisista tuli jälleen lapsia, hienoa oli.
Pienipyöräisten sarjan voitti Tarmo Sinisalo apukuskinaan Jare Salonen. Kolmanneksi sarjassa sijoittui huittislainen pari Nana Juuruskorpi/Tuuli Keskinen.
Molemmissa sarjoissa jaettiin myös show-palkinto. Isopyöräisissä Saku Ahosen ja tiimin ajokki pienten korjausten jälkeen syttyi palamaan ennen katsastusta,  josta seurasi luovutus, mutta hetken kuluttua ajokki oli jälleen radalla. Matka tosin päättyi mutaiseen ”sudenkuoppaan”. Siinä palkitsemisperuste.
Pienipyöräisissä Jaakko Toikan ja Ditte Ilissonin palkitsemisen perusteina olivat kilpaileminen antaumuksella avoautolla, jossa ei ollut mitään suojaa roiskeilta.
Katsojille ajokkien painiskeleminen mahdottomalta tuntuvalla radalla ja lauantain kaltaisissa olosuhteissa antaa runsaasti nähtävää.
Mauriala ja Vesala suuntaavat ajatuksensa oman radan kehittämisen osalta ensi kaudelle. Kilpailijana Sirpalla kausi jatkuu vielä. Hän ajaa Ditte Ilinssonin kanssa Raisiossa ja Hämeenlinnan Ahvenistolla.
Tuloksia:
Pikkupyöräiset, renkaan halkaisija enintään 90 cm (12 osanottajaa): 1) Tarmo Sinisalo/Jare Salonen Riihimäki, 2) Juha Toikkanen/Ari Nummi Rauma, 3) Nana Juuruskorpi/Tuuli Keskinen Huittinen.
Isopyöräiset (5): 1) Tero Kurki/Lassi Salmela, 2) Lassi Salmela/Tero Kurki, 3) Petri Simelius/Saija Pasanen.

Urheilulajit: