Ukkosmyrsky ja aikapula sotkivat kisoja

08.07.2011
Kuva

EM-kiihdytyksessä kymmeniätuhansia katsojia.
MOOTTORIURHEILU
Mauno Kotamäki
Kiihdytyksen EM-osakilpailuviikonloppu kokosi Alastaron radalle kymmeniätuhansia katsojia.
Ukkosmyrsky osui radalle perjantaina, ja ajot keskeytettiin. Sunnuntain kisaa viivästyttivät lauantaisen ukkosen aiheuttamat viat kilpailun tietojärjestelmässä. Aikapula jätti viimeiset PM-ja SM-lähdöt suorittamatta, kaikki EM-lähdöt onnistuttiin ajamaan.
Moottoripyörien Super Gas Bike -ryhmässä kilpaileva sastamalalainen Kristo Korpela sijoittui lajittelussa toiseksi. Ensimmäisellä pudotuskierroksella hän paransi aikaansa kahden tuhannesosasekunnin päähän ryhmänsä indeksistä ajalla 9.502.
Seuraavalla pudotuskierroksella Korpelalle olisi tullut soololähdöllä paikka kolmen parhaan joukkoon, mutta tässäkin ryhmässä viimeiset lähdöt jäivät ajamatta.
    –SM-pistejohto kasvoi kisassa, mutta mielelläni olisin ajanut lähdöt loppuun saakka. Pelkästään soololähtökin olisi tuonut tilille 100 SM-pistettä lisää, harmitteli Korpela. Seuraavaksi hän keskittyy Kalajoen kisoihin.
    Huittislainen Timo Savolainen ajoi Pro Stock Bikessä lajittelussa ajan 7.932.
    –Tämä on edelleen pyörän ja koko tiimimme testausta. Aikatavoitteena sopiva olisi tuollaiset 7.50. Mitään voittoa emme ole tavoittelemassa, kyse on harjoittelusta ja testaamisesta, Savolainen korosti.
    Savolaisen aika ei kisaviikonloppuna lajittelusta parantunut, mutta kaivattua kokemusta viime suvena käyttöön hankitusta ajokista karttui.

    Ympäristölupaa odotetaan
Alastaron moottoriratayhtiön hallituksen puheenjohtaja Tero Tupala harmittelee radan ympäristöluvan viipymistä.
–Lupa-asia on käsittelyssä aluehallintovirastossa. Mitään väliaikatietojakaan käsittelystä ei saada. Sitten kun joskus myönteinen lupa mahdollisesti tulee, tärkeää ovat ehdot, joilla toimintaa voidaan jatkaa. Toivottavasti toiminta voisi jatkua ainakin kohtuullisilla reunaehdoilla.
–Toiminnallisesti kausi on mennyt huippuhyvin. Varausajat ovat täynnä, myös yleisöä on ollut hyvin. Moottoripyörätapahtumissa yleisömäärän kasvu on suurinta.
 

 

 

Urheilulajit: