Radalla vietit vievät

08.07.2011
Kuva

Pohjoismaiden mestari Harri Forsten kiihdytti Alastarolla EM-kilpailuissa Super Comp -luokan kärkikolmikkoon haastavalla ajalla 8.929, juhlavuoden kunniaksi. Loppusijoitus jäi ratkaisematta.
 

Alastarolla FHRA EM-tason kansainvälisissä Nitro Nationals -kiihdytyskilpailuissa kaikki näytti menevän nappiin. Harri Forstenin tavoite oli voitto.
–Auto oli loistavassa iskussa ja asetukset tiukilla, siinä mielessä positiivinen kilpailu. Eväitä oli ihan loppuun asti. Harmi, että loppusijoitukset jäivät ratkaisematta, tilanne oli lupaava, Forsten sanoi. Huittislaisille hän on tuttu kasvo Laatuautosta.

EM-kilpailuviikonloppuun Forstenin kilpailutiimi valmistautui vaihtamalla auton turbiinin, kun reaktioaikaa oli lyhennettävä. 20-vuotisjuhlakauttaan viettävä konkari aikoo kilpailla niin kauan, kun tappio harmittaa ja voitto maistuu. Seuraavat kilpailut ovat Motoparkissa elokuussa.
–Pitää keskittyä, jokainen virhe on oma virhe, eikä virheitä voi korjata. Kaikki vastustajat ovat kovia
– Jos auton reaktioaika on huono, ei ole asiaa kärkisijoille. Heti täysillä, indeksiaikaa 8,900 ei saa alittaa. Viime vuoden SM-hopea tuli vajailla kisoilla.
–Tällä kalustolla on menty kolme kautta. Eteenpäin katsotaan kausi kerrallaan, Forsten sanoi.
Hänen tiimissään ovat kummityttö Julia Jaakkola etunäyttäjänä sekä crew chiefinä Markku Lahoniitty ja mekaanikkona A-P Saarinen.
Kiihdytysautoilun pariin Forstenin toi aikanaan amerikanauto-harrastus. Kipinä roihahti Hangon katuautokilpailuissa. Hän on kilpaillut erilaisilla kiihdytysautoilla super-ryhmissä Pohjoismaissa ja saavuttanut useita SM-mestaruuksia.
–Kilpailuvietti pääsee valloilleen, kun lähtövalot vaihtuvat ja tuhathevosvoimainen FED ampaisee viivalta kohti horisonttia. 3-4 sekuntia myöhemmin maalissa vauhtia on noin 285 kilometriä tunnissa, Forsten kuvasi.
Nuorena kilpaileminen oli vakavaa ja melkein pakkomielteistä, nyt homma on rennompaa.
–Vuosien saatossa lajin parissa olen saanut hyviä ystäviä. Vastustaja on vastustaja vain viivalla, Forsten virnisti.

Urheilulajit: