Ladataan ilmoitusta
Teema 7.9.2021 08:00Tilaajille

Petlassa tehdään töitä perunan hyväksi – Tutkimuksella stressiä ja tauteja pois

Tietoa tuotetaan lajikkeista, lannoitteista, taudeista ja kasvinsuojeluaineista sekä viljelytavoista.

Räpi Köyliössä toimii niin Perunantutkimuslaitos Petlan kuin Apetitin koetilana. Petlan koeala on noin kolme hehtaaria. Johtaja Marjo Hokka on tyytyväinen henkilöstöön ja paikkaan. Hän toivoo, että tutkimuslaitoksen koneita voitaisiin kehittää ja ajanmukaistaa. Kuva: Sari Mäkelä
Räpi Köyliössä toimii niin Perunantutkimuslaitos Petlan kuin Apetitin koetilana. Petlan koeala on noin kolme hehtaaria. Johtaja Marjo Hokka on tyytyväinen henkilöstöön ja paikkaan. Hän toivoo, että tutkimuslaitoksen koneita voitaisiin kehittää ja ajanmukaistaa. Kuva: Sari Mäkelä
Sari Mäkelä

Etelä-Amerikasta kotoisin oleva peruna rantautui Suomeen noin 300 vuotta sitten. Tänä päivänä se on vankasti suomalaisten ruokapöydissä.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa