Matkailijoilta tärkeitä terveisiä

30.08.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittista ei ehkä mielletä kovin vetovoimaiseksi matkailukohteeksi, jos kaupunkia arvioidaan perinteisten vetonaulojen mittapuulla. Meillä ei ole puuhamaita, eikä esimerkiksi mitään isoa yksittäistä kulttuurikohdetta. Niiden sijaan meillä on paljon yksittäisiä kiinnostavia asioita, jotka tuovat, ja voisivat ehkä tuoda enemmänkin vieraita Huittisiin.
Kaupungin matkailuneuvonnassa selviteltiin kesällä, mistä ulkopaikkakuntalaiset tänne tulivat ja miksi. Useimmiten houkuttimena olivat hyvät palvelut ja ruokapaikat. Matkailijoiden viesti paikallisille yrittäjille on merkittävä. Jokaisen on hyvä miettiä, miten kiinnostusta voisi omassa yrityksessä käyttää hyödyksi ja miten ottaa matkailijat entistä paremmin huomioon.
Esimerkiksi kaupungin ruokapaikkojen määrä hämmästyttää lähes poikkeuksessa tänne muualta tulevia. Kaikkien soisi pärjäävän, mutta menestyminen vaatii erottautumista muista. Kaikkien ei kannata tarjota samantyyppistä ruokaa, vaan aina pitäisi olla jotain, joka tekee oman tarjonnan erityisen houkuttelevaksi. Mitään konstikasta ja eksoottista ei tarvitse pöytään laittaa. Yksinkertainenkin tekee kauppansa, kun se on valmistettu laadukkaista raaka-aineista.
Asiakkaat ovat tänä päivänä valveutuneita ja osaavat vaatia hyvää laatua. Herkul-linen ruoka on jo itsessään paras puolestapuhuja, mutta myös paikan viihtyisyys ja asiakaspalvelu merkitsevät paljon. Kun koko paketti on kunnossa, se jää mieleen ja siitä kerrotaan mielellään muillekin.