Pieniä, suuria asioita

30.05.2018 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittisten vuoteen 2025 ulottuvassa kaupunkistrategiassa todetaan, että Huittinen on turvallinen ja kehittyvä lapsiystävällinen kaupunki, jossa on yhteisöllisyyden ja hyvän ilmapiirin myötä hyvä elää ja yrittää.

Jotta näin olisi, kaupungilla on oltava sekä elinvoimaa että vetovoimaa. Kumpaankin asiaan vaikuttaa suuresti paikkakunnan yritysten menestyminen. Yritysten elinvoima-asioita pohditaankin maanantaina Huittisten elinkeinotoimen järjestämässä elinvoimaseminaarissa.

Elinvoimaan tarvitaan myös ihmisiä. Valitettavasti Huittisten asukasmäärä on tasaisesti vähentynyt eikä syntyvyys ole vastaavasti lisääntynyt. Syntyvyyteen ei valitettavasti voi vaikuttaa, mutta lapsiperheiden viihtyvyyteen voi.

Kaupunki panostaa lapsiystävällisyyteen muun muassa kehittämällä perheiden palveluja. Syksystä lähtien kaikki perhepalvelut ovat saatavissa saman katon alta, kun uusi perhekeskus aloittaa toimintansa.

Näiden virallisten palvelujen lisäksi perheet kaipaavat paljon muutakin. Tärkeitä ovat esimerkiksi vapaaajanvietto- ja harrastuspaikat, joita toki Huittisissa onkin. Parantamisen varaa on silti, sen huomaa varsinkin nyt kesälomien kynnyksellä. Huittisissa on runsaasti leikkipuistoja, joita on viime vuosina kunnostettu, mutta yhdessäkään puistossa ei tiettävästi ole kesäaikaan ohjattua toimintaa.

Naapurissa Loimaalla MLL:n paikallisyhdistys ylläpitää kaupungin kanssa leikkipuistotoimintaa keskustassa. Marskin leikkikenttä on auki ympäri vuoden, leikinohjaaja on paikalla maanantaista lauantaihin muutaman tunnin. Pientä maksua vastaan lapset voi jättää ohjaajan valvontaan, elleivät vanhemmat tai isovanhemmat ehdi jäädä paikalle. Kenttä on ahkerassa käytössä.

Sastamala on juuri tehnyt ison satsauksen nuoriin. Kaalisaareen rakennettiin hieno skeittiparkki, joka sai heti suuren suosion.

Huittisissa nuorisotoimi järjestää kesällä useita retkiä, mutta nuoret kaipaisivat varmasti myös paikkaa, omaa olohuonetta, jossa olisi tekemistä ja jossa voisi viettää aikaa. Nuorisoklubihan on kiinni.

Huittisissa on monta asiaa, joita naapurit ihastellen ja hiukan kateellisina katselevat, mutta tällä kertaa meillä voitaisiin ottaa mallia naapureista.