Keikkatöillä työelämään

28.09.2016 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Nuorisotyöttömyys on jo pitkään ollut huolestuttavissa lukemissa koko valtakun-nassa. Myös Satakunnassa ja Huittisissa on iso joukko nuoria vailla työtä, joten kaikki keinot tilanteen muuttamiseksi ovat tervetulleita.
Huittisissa viritellään nyt uudelleen Kymppiduuni-projektia, joka ei keväällä oi-kein päässyt vauhtiin. Työvälineeksi on otettu Work Pilots -mobiilisovellus, jonka avulla nuoret työntekijät ja työn tilaajat löytävät toisensa.
Työn teettäjäksi voi netissä kirjautua kuka tahansa. Kiinnostusta ja halukkuutta luulisi löytyvän, sillä Kymppiduuni tarjoaa edullisesti apua monenlaisiin arjen askareisiin. Autojen pesua, lehtien haravointia ja muita pieniä töitä riittää kotitalouksissa. Myös yritykset ja yhdistykset voivat palkata nuoria erilaisiin keikkatöihin.
Huittisten kaupunki on luvannut tarjota nuorille sata tuntia töitä. Oman panok-sensa antavat myös Kymppiduuniin mukaan lähteneet yritykset tarjoamalla nuor-ten työpanosta yrityksille.
Työ on yksi elämän tärkeimmistä asioista myös nuorille. Raha ei ole työnteon ai-noa tavoite, sillä työ tuo myös sisältöä elämään ja sitouttaa yhteiskuntaan. Mitä pitemmälle ensimmäisen työkokemuksen saaminen siirtyy, sitä vaikeampaa on löytää oma paikkansa työelämässä.
Kymppiduuni tarjoaa pieniä, lyhytaikaisia keikkatöitä, mutta niillä voi olla tulevaisuuden kannalta suuri merkitys. Joku keikka voi parhaimmillaan johtaa jopa vakinaisen työpaikan löytymiseen.