Kulttuuritietoa omille ja vieraille

25.01.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittinen on saanut omat kulttuuriverkkosivunsa, jotka esittelevät monipuolisesti paikkakunnan menneisyyttä ja nykyisyyttä. Työ on ollut melkoinen, sillä verk-kosivuilta löytyvien tietojen ja kuvien kokoaminen ei ole käynyt ihan helposti.
Maisteri Keijo Jaakola tallensi elinaikanaan kaiken mahdollisen Huittisista laajaan arkistoonsa, josta syntyi vuosikymmenien kuluessa melkoinen Huittis-tiedon aarreaitta. Arkisto on toki tallessa, mutta materiaali ei ole helposti kaikkien käytettävissä. Verkkosivut taas ovat tätä päivää, niitä pääsee tutkimaan kuka tahansa, milloin tahansa.
Ympyrähulluista hirvenpäähän -sivut sisältävät paljon mielenkiintoista tietoa. Esimerkiksi patsaiden ja veistosten luettelosta löytyi itsellekin pari huomaamatta jäänyttä taideteosta.
Yksi sivuston otsikoista on Tarinoita ja ihmisiä. Harmi vain, että tarinoihin ei pääse suoraan tämän linkin takaa. Missään ei myöskään kerrota, että tarinat löyty-vät sivun alaosassa olevasta digikirjastot -linkistä, joka ei sekään vie suoraan kohteeseen. Vielä pitää itse hoksata kurkistaa Kokoelmat-linkin taakse. Sinne on tallennettu Huittisten kotiseutuaineistoa, muun muassa Huittisten Joulu -lehtien materiaalia.
Uuden sivuston sisällön koonnut Anette Kylä-Liuhala on tuonut hajallaan ollutta kulttuuri- ja kotiseututietoa nyt yhteen paikkaan. Toivottavasti työ ei jää tähän, vaan sivuston tietoja voidaan jatkuvasti täydentää ja pitää ajan tasalla. Se kiinnostaa varmasti huittislaisia ja täältä muualle lähteneitä. Myös matkailijoille sivut tarjoavat hyvän tietopaketin paikkakunnan kulttuuriin.