Onnistunut areena

23.08.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna järjestetty HuittisAreena osoitti, että osataan sitä omin voiminkin saada aikaan onnistunut tapahtuma, jossa paneudutaan ajankohtaisiin asioihin. Ei siihen välttämättä tarvita valtakunnallisen areenan brändiä ja taustavoimia.

Kun päivän ohjelma aikanaan julkistettiin, hiukan epäilytti, malttavatko ihmiset keskittyä kuuntelemaan paneelikeskusteluja vai viekö ruokatarjoilu kaiken huomion. Epäilys oli turha. Ruoka maistui, mutta myös asia kiinnosti, ja Huittisten tulevaisuudesta kuultiin tärkeitä näkemyksiä sekä panelistien että yleisön suusta.

Erityisen ilahduttavaa oli se, että lapsiperheiden asema, viihtyvyys ja heidän palveluihinsa panostaminen nousi niin näkyvästi esiin. Paljon puhuttiin tietysti myös siitä, miten tulevaisuuden elinvoiman kannalta on elintärkeää, että Huittisten elinkeinoelämän pyörät pyörivät, yrittäjät ja maatalous menestyvät.

Nämä ovat tuttuja ja tärkeitä ”kestoaiheita”, mutta yhtä tärkeä on kuitenkin kuntalaisten hyvinvointi. Tähän asiaan tarttuivat paneelissa sekä viranhaltijat että luottamushenkilöt. Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa puhui pehmeiden arvojen merkityksestä.

Myös yleisö käytti puheenvuoroja, osin kriittisiäkin. Terveiset luvattiin ottaa vakavasti ja painaa mieleen. Varsinkin paluumuuttajien ajatuksia kannattaisi ehkä kysellä ja kuunnella enemmänkin. Muualta tulevat näkevät asioita, joille täällä jo pitkään asuneet saattavat olla sokeita. Tulokkaiden vinkeistä voisi hyvinkin löytyä eväitä Huittisten markkinointiin uusille asukkaille.

Kolmen vartin mittaiseen keskusteluun mahtui paljon asioita. Mainiota oli se, että panelistien puheenvuoroista välittyi aito halu toimia niin, että sote-uudistuksen ja muiden kuntamuutosten jälkeenkin Huittinen pärjäisi ja olisi asukkailleen hyvä kotipaikka.