Musiikkielämän sydän

21.09.2016 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittisten musiikkiopisto on vuosikymmenet tehnyt laadukasta musiikkikasvatustyötä, jonka tuloksista on yleisökin saanut nauttia monella tavalla. Oppilaskonserteissa ja monissa paikallisissa tilaisuuksissa on kuultu musiikkiopiston lahjakkaita soittajia, laulajia ja orkestereita.
Aivan erityisiä elämyksiä ovat olleet musiikkiopiston tuottamat musikaalit, Sound of Music ja Hello Dolly, joita kumpaakin esitettiin aikoinaan täysille katsomoille useita kertoja. Musikaalit vaativat sekä opettajilta että opiskelijoilta valtavasti ylimääräistä työtä, mutta ovat varmasti myös antaneet heille paljon.
On hienoa, että tavoitteellisen, joskus hyvin arkisenkin puurtamisen rinnalla tehdään jotain aivan erilaista. Vaikka perusta luodaan klassisella musiikinopetuksella, tärkeää oppia ja kokemusta tarjoaa myös muihin musiikinlajeihin tutustuminen.
Huittisissa päästään marraskuussa nauttimaan Viulunsoittaja katolla -musikaalista. Musiikkiopisto on saanut sen toteuttamiseen kumppanikseen toisen aktiivisen oppilaitoksen, Lauttakylän lukion. Urakka on iso ja kunnianhimoinen, mutta tarjoaa tekijöilleen ainutlaatuista oppia, kokemusta ja yhdessä tekemisen iloa.
Ei ole vaikea ennustaa, että myös tämä musikaali houkuttelee runsaasti yleisöä. Sen soisi jälleen kerran olevan myös hyvä muistutus siitä, miten tärkeä osa paikkakunnan kulttuurielämää musiikkiopisto on. Parhaimmillaan se voi olla jopa pienen paikkakunnan musiikkielämän sydän.
Yleisöä kaivataan muihinkin tapahtumiin kuin musikaaleihin. Musiikkiopiston lukuisat, lukuvuoden kuluessa järjestämät pienemmät konsertit ovat myös kokemisen arvoisia.