Puntaroinnin paikka

19.10.2016 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittisten keskusta oli vuosikymmeniä sitten oikea puutaloidylli. Kun ajat ja tarpeet muuttuivat, purettiin muun muassa Lauttakylänkadun ja Karpintien varrella olevat puutalot ja tilalle tuli modernimpia rakennuksia.
1920-luvulla rakennettu entinen kaupungintalo Risto Rytin kadulla taitaa olla ai-nut puutaloaikaa edustava rakennus ydinkeskustassa. Talossa toimi pitkään musiikkiopisto ja sen jälkeen se on ollut päivähoidon käytössä. Vuonna 2012 rakennusta yritettiin myydä, mutta myynti ei toteutunut.
Talo on julkisivultaan suojelukohde. Viime vuonna julkisivua kohennettiin maalaamalla ulkoseinät, mutta perusteellisempaa remonttia ei tehty. Parhaillaan on menossa putkiremontti, sillä ikivanhat viemäriputket pettivät viime viikolla.
Vaikka putket saadaankin kuntoon, joudutaan talon tulevaa käyttöä puntaroi-maan, sillä talossa toiminut päiväkotiryhmä muuttaa vuoden vaihteessa valmistu-vaan uuteen päiväkotiin ja tilat jäävät tyhjilleen.
Yksi vaihtoehto olisi kunnostaa se ja pitää edelleen päivähoidon käytössä. Päivä-hoitopaikoille on jatkuvaa tarvetta, sillä Huittisiin syntyy vuosittain noin sata lasta. Vanha puutalo on ollut hoitopaikkana mukava ja viihtyisä. 
Tilanne on hankala, sillä kaupungin talous on tiukalla, eikä mihinkään yllättä-vään ja ylimääräiseen ole rahaa. Entisen kaupungintalon tulevaisuutta kannattaa joka tapauksessa puntaroida huolella. Kun tiloja tarvitaan, uusien rakentaminen ei aina ole paras ratkaisu.