Muflonien saaren jälkeen Huhtamoon

19.07.2017 Minna Karru
kuva

Huittisten kesä on tänä vuonna elokuvantäyteinen suvi.

Huittisten museolla elokuvateatterien tunnelmaa ja filmitähtien lumoa on ollut tarjolla toukokuusta lähtien. Elävän kuvan aineistoa, esimerkiksi elokuvajulisteita sekä filmisankari- ja sankaritarkuvat on  esillä lokakuun loppuun.
Huittisten museoon ihmisiä tuovat paitsi elävien kuvien kattaus ja pysyvät näyttelyt myös valtakunnallinen museokortti. Sen ideoi pari vuotta sitten Suomen museoliitto.
Museokorttia markkinoidaan 250 museon yhteislippuna, joka on voimassa vuoden ajan kortin ensimmäisestä käyttökerrasta. Huittisten museossa ja muissa museokortti-museoissa voi poiketa kuinka monta kertaa tahansa.
Tähän mennessä museokortti löytyy jo reilun 70 000 suomalaisen lompakosta. Oletko sinä luvussa mukana?

Elokuussa on teemana vanhojen Suomi-filmien nostalginen tunnelma, kun Tuulikki Vampula -lentokentällä vietetään musiikillista ja tanssillista iltaa.
Huhtamolaistaustaisen Pekka Ollulan ideoiman Huhtamo International Film Festivalin elokuvat heijastuvat laajakankaille ensimmäistä päivää jo huomenna torstaina. Viimeinen The End näkyy sunnuntaina.
Yksi Huhtamo International Film Festivalin elokuvista on Mika Rätön ohjaama ja pääesittämä Samurai Rauni Reposaarelainen. Ohjaajan leukailun mukaan elokuvaa on aiemmin näytetty muun muassa eräässä saaressa mufloneille, villeille lampaille.
Niin tai näin.
Ollulan festivaalitoimissa on sama henkeä kuin Porin da Vinciksi kutsutun Rätön toimintatavassa. Ohjaajan mukaan "voi rakentaa kokonaisen oman maailman, jos on mielikuvitusta".