Satsauksia tulevaisuuteen

15.11.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittisten tulevan vuoden talousarvioesitystä on jo monta vuotta peräkkäin luon-nehdittu melkeinpä samoin sanoin. Kaupunki on joka vuosi investoinut, ja vaikka palveluja ei aina ole voitu parantaa, niitä on kuitenkin voitu säilyttää.
Ensi vuoden budjettiesitykseen sisältyy jälleen monta myönteistä asiaa. Palvelui-hin on luvassa parannusta, kun uusi liikuntahalli valmistuu ja vanhan kaupungintalon kunnostaminen varhaiskasvatuksen tarpeisiin aloitetaan. Kuntalaisten kannalta investoinnit merkitsevät sitä, että kotikaupunki kehittyy koko ajan.

Investoinnit ovat iso satsaus, mutta niihin pätee tuttu totuus: ne tehdään pitkälle tulevaisuuteen katsoen. Uusi liikuntahalli parantaa sisäliikuntamahdollisuuksia ja vanhan kaupungintalon remontti on olennaisen tärkeä lapsiperheiden kannalta. Se on samalla myös yksi konkreettinen teko, jolla toteutetaan kaupungin strategiaan kirjattua lapsiystävällisen kaupungin periaatetta.
Vanhan suojellun rakennuksen remontti on muutenkin hyvä päätös. Olisi ollut sääli jättää keskeisellä paikalla oleva talo hyödyntämättä, varsinkin, kun vanhoja tiloja on jo muutenkin vailla käyttötarkoitusta. Yksi murhe on meijeri, jolle ei monesta yrityksestä huolimatta ole löytynyt käyttöä. Myös entinen vanhainkotirakennus Kuninkaisissa tyhjenee, kun musiikkiopisto aikanaan muuttaa Lauttakylän koulun yhteyteen. Korjausvelka kasvaa koko ajan.

Vielä yksi asia pitää budjettiesityksestä nostaa esiin, nimittäin 100 000 euron ko-rotus omaishoidon tukeen. Se tulee varmasti tarpeeseen, sillä omaishoitajat tekevät tärkeää työtä ja ovat monesti hyvin tiukoilla. Korvaus heidän työstään on silti pieni verrattuna siihen, mitä laitoshoito maksaisi.