Muutos kannatti

22.05.2019 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Helmikuusta toukokuuhun on lyhyt aika, mutta jo tässä ajassa Huittisten terveyskeskuksessa on saatu hyviä kokemuksia vastaanottotoiminnan muuttamisesta. Lääkärille saa tarvittaessa ajan nopeasti ja tarvittaessa lääkärillä on potilaalle aikaa enemmän kuin aikaisemmin.

Kun uusia toimintatapoja alettiin helmikuussa harjoitella, moni saattoi epäillä, miten isosta muutoksesta selvitään. Henkilökunnalta on vaadittu monenlaisten uusien asioiden ja käytäntöjen omaksumista. Kkun on tottunut vuosia tekemään toisella tavalla, ei muutos varmasti ole ollut helppo.

Nyt kuitenkin nähdään, että päätös oli oikea ja rohkea suunnanmuutos kannatti. Nykyaikana asiakkaat toivovat nopeaa ja joustavaa palvelua ja sitä he nyt saavat.

Huittisten terveyskeskuksen hyvistä tuloksista ollaan nyt kiinnostuneita muuallakin. Resurssit ovat kaikissa terveyskeskuksissa rajalliset ja ongelmat usein samantapaisia. Ei ihme, että koko sairaanhoitopiirissä nyt katsellaan Huittisten suuntaan ja halutaan ammentaa uudenlaisesta toimintatavasta.

Muutoksen toteuttajille paras kiitos on asiakkaiden tyytyväisyys, mutta myös mukavaa on sekin, jos Huittisissa voidaan näyttää mallia muillekin.

 

 

Hienolta näyttää, mutta miten toimii?

Keväällä puretun urheilutalo Huhkolinnan paikalle rakennetaan parhaillaan pysäköintialuetta. Parkkipaikkatyömaa kiinnostaa kuntalaisia ja aika moni on iltalenkillään tai pyöräillessään käynyt katsomassa, millainen siitä tulee.

Alue näyttää hienolta pysäköintipaikkoja reunastavine, mutta se on kuitenkin herättänyt myös kysymyksiä ja kritiikkiä. Toimitukseen on ottanut yhteyttä useampikin lukija ja ihmetellyt parkkialueen suunnittelua.

Yksi kysymys on se, miten mahtaa esimerkiksi auraus talvella sujua, kun parkkialue on niin ”lokeroitu”.

Moni epäilee myös, että kovin ahdasta taas tehdään, aivan niin kuin tehtiin aikanaan kirjastoon, uimahalliin ja vanhan meijerin ohi Kivirannan suuntaan menevistä kulkuväylistä.

Keskeneräistä työtä ei saisi arvostella, mutta toisaalta on hyvä, että kuntalaiset ovat kiinnostuneita siitä, mihin yhteisiä verorahoja käytetään. Aika paljon niitä varmasti tämän uuden pysäköintialueen rakentamiseenkin tarvitaan.