Huomio hyvinvointiin

11.01.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Yrittäjät ovat tunnetusti sinnikästä väkeä. He tahtovat kehittää yritystään ja tehdä tulosta. Yrittäjälle työ usein intohimo ja koko elämä: päivittäisten työasioiden lisäksi moni hoitaa itse myös hallinnolliset asiat. Ei ihme, ellei voimia enää jää omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.
Huittisten Yrittäjät on aloittamassa Hulluna Huittisiin -hanketta, jonka avulla kannustetaan yrittäjiä huolehtimaan itsestään. Fyysisen kunnon kohottamiseen tai ylläpitoon on luvassa matalan kynnyksen liikuntaryhmiä.
Yhdessä liikuttaessa voivat mukaan lähtijät saada myös henkisen puolen eväitä: tutustuminen kollegoihin entistä paremmin, ajatusten vaihtaminen ja vapaamuo-oinen tapaaminen ylipäätään virkistävät ja tuovat tärkeän hengähdystauon arkeen.
Jokaisen ihmisen elämässä, myös yrittäjien, pitää olla muutakin kuin työtä. Yhtä tärkeitä ovat läheiset ihmissuhteet, perhe ja ystävät sekä harrastukset. Työlle ei kannata uhrata kaikkea.
Varsinkin yksinyrittäjät unohtavat helposti itsensä: he samaistuvat voimakkaasti yritykseensä, kokevat olevansa yhtä kuin yritys. On kuitenkin hyvä saada välillä ajatukset muihin asioihin.
Liikuntaryhmien lisäksi yrittäjäyhdistyksen hankkeessa käynnistellään mento-rointitoimintaa. Yritystaipaleen alkuvaiheessa kokeneemmilta saadut neuvot voivat osoittautua kullan arvoisiksi.
Toivottavasti mahdollisimman moni yrittäjä tarttuu tilaisuuteen ja käyttää hankkeen mahdollisuudet hyväkseen.