Maakunnan paras ja Huittisten väljä vesi

10.07.2019 Minna Karru
kuva

@luontoilija kirjoittaa Instagramissa: ”Näkymä Huittisten Ripovuorelta. Maisema, johon mielistyin 30 vuotta sitten.” Aihetunnuksena on #parastasatakunnassa.

Se on yksi vastaus Satakuntaliiton kutsuhuutoon. Se etsii ”maakunnan parhaita puolia, vaiettuja helmiä ja mukavimpia ihmisiä”.

Sosiaalisessa mediassa haaste kestää 21.7. asti. Elävässä elämässä joka päivä on oiva aika etsiä ja löytää parasta Satakunnassa. Mikä on sinun hyväsi tänä päivänä?

Yksi satakuntalainen erityisyys voisi olla Suomi-Areena. Siitäkin huolimatta, että se ei enää takavuosien tapaan tuo keskusteluja Porin ulkopuolelle. Onneksi yleisöä satamäärin Kirkkopuistoon tuoneet tapahtumat innostivat kaupungin ideoimaan omat HuittisAreena-keskustelut.

Meille maakunnan asukkaille SuomiAreena käy kesähuvista, mutta maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä muistuttaa blogissaan, että esimerkiksi Satakuntaliiton väelle tapahtuma on maakunnan mahdollisuuksia koskevaa aktiivista edunvalvontaa. Hän kirjoittaa: ”Vieraamme kuuntelevat ja kokevat herkästi sen, millaisen kuvan annamme omasta lähiympäristöstämme ja tilanteestamme.”

Robottien tulevaisuus?

Satakuntalaisia ja muidenkin maakuntien ihmisiä on kuunnellut myös viestintäyrittäjä Jan Erola. Hän ehdottaa maakunnille uusia brändejä Kunnallisalan kehittämissäätiön julkaisussa Uusien ideoiden Suomi. Satakunnan tulevaisuus voisi Erolan mielestä olla robottien. Automaatio- ja robotiikkaklusteri Robocoast on viime ajat lyönyt pöytään maakunnan talouselämän kovimmat kasvuluvut.

Erola on sitä mieltä, että maakuntien kannattaa erottautua toisistaan, tarkkailla muiden menestymistä ja rakentaa brändiään oman erikoisalueensa ympärille. Väljillä vesillä vailla kilpailua on helpompi menestyä.

Kuntiinkin tuo pätee. Kuka keksii huittislaisen väljän veden?