Hyvät eväät liikkumiseen

09.08.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Kaikki, mikä laittaa ihmiset liikkumaan enemmän ja monipuolisemmin, on hyvästä. Liikettä tarvitsevat kaikki, ikään katsomatta. Sen takia myös Huittisten Kännönvuoren ulkoilualueelle rakennettu kuntoilupaikka välineineen on tervetullut.
Eniten se varmasti houkuttelee aktiiviliikkujia, jotka ovat jo tottuneet itsenäisesti tekemään erilaisia harjoituksia. Toivoa tietysti sopii, että niitä kokeilisivat ennakkoluulottomasti kaikki muutkin. Käyttöohjeita kuitenkin kaivattaisiin, sillä harva viitsii nähdä niin paljon vaivaa, että lähtee etsimään ohjeita netistä.
Ei olisi hassumpaa, vaikka kaupunki järjestäisi paikalla syksyn mittaan muuta-man opastuskerran. Se varmasti innostaisi entistä useampaa liikkujaa käyttämään laitteita myös omatoimisesti.
Moni kunta on viime vuosina rakentanut asukkaitaan varten liikuntapuistoja. Usein välineistön hankinnassa on ajeltu erityisesti senioreja, jotka voivat kävelylenkillään poiketa liikuntapuistoon treenaamaan lihaskuntoaan ja tasapainoaan.
Seuraava askel kaupungin ulkoliikuntapaikkoja kehitettäessä voisikin olla väli-neiden tuominen esimerkiksi Koskipuistoon. Ympäristöpuistona ennen tunnettu alue on keskustassa ja siten helposti saavutettavissa.
Kaupungin varat ovat tietysti rajalliset, joten siinä olisi hyvä kohde vaikka paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Esimerkiksi Uudessakaupungissa paikallinen LC-klubi varusti kaupunkilaisille liikuntapuiston.