Liikunta luo hyvinvointia

13.02.2019 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Huittisissa on puhuttu liikunnasta ja liikkumisen tärkeydestä viime päivinä enemmän kuin ehkä koskaan ennen. Syynä on sekä uusi liikuntahalli että kaupungin palkitseminen Vuoden satakuntalaisena liikuttajakuntana.

Kuten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martin Ylikännö Tahto Areenan vihkiäisissä totesi, Huittisissa on kaupungin kokoon nähden erinomaiset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa monipuolisesti kaikenikäisenä. On muun muassa vähän aikaa sitten remontoitu uimahalli, hienot ulkoilumaastot, kaksi fisbeegolf-rataa ja valmistumassa oleva lähiliikuntapuisto.

Paikkakuntalaisille nämä ovat itsestään selviä asioita. Ulkopuolelta, tässä tapauksessa Vuoden liikuttajakunnan valinneilta, tullut tunnustus saa ehkä huomaamaan, että tosiaan, meillä on vaikka mitä.

Tahto Areenan vihkiäisjuhlan puheissa toivottiin, että uusi liikuntahalli olisi matalan kynnyksen liikuntapaikka, jossa voisi harrastaa ja kokeilla monia lajeja. Hallissa on paljon tilaa, mutta paljon on myös tilojen käyttäjiä, joten muitakin liikuntapaikkoja tarvitaan edelleen.

Toivottavasti vuoroja jaettaessa pystytään noudattamaan jonkinlaista tasapuolisuutta ja kaikille löytyy harjoitteluaikoja ja -paikkoja kaupungin saleissa. Tilatarve ei varmastikaan vähene, vaikka nyt saatiinkin uusi halli.

Jos Huittisissa haluaa liikkua, vaihtoehtoja löytyy kyllä.

Parasta olisi, jos liikkumaan saataisiin niitäkin, joiden elämään ei kuntoilu tai urheilu juuri kuulu. Jos Huittisissa haluaa liikkua, vaihtoehtoja löytyy kyllä. On itsestä kiinni, mihin niistä haluaa tarttua. Yhteiskunnalta vaaditaan usein paljon, mutta välillä tahtoo unohtua, että jokaisella ihmisellä on myös itsellään vastuu oman hyvinvoinnin ylläpitämisestä.

Vaikka tarjontaa olisi kuinka, kukaan ei kädestä pitäen hae lenkkipolulle tai jumppaan. Liikunta on kuitenkin tärkeä osa hyvinvointia ja monin tutkimuksin on todistettu, miten suuri vaikutus sillä on paitsi fyysisen, myös henkisen kunnon ylläpitämisessä. Kummankin hyväksi kannattaa jokaisen itsekin panostaa.