Jokainen ostopäätös vaikuttaa

08.11.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Lauttakylä-lehti on tänään täynnä monenlaista yritysasiaa.  Kertomista riittää tietysti muulloinkin, sillä Huittisten elinkeinoelämä on vireää ja kiinnostavia asioita tapahtuu kaiken aikaa.
Olemme vielä siinä onnellisessa asemassa, että meillä on tiivis ja virkeä kaupun-kikeskusta ja monipuolinen kirjo erikoisliikkeitä. Ikävä kyllä olemme syksyn kuluessa myös menettäneet niistä muutaman ja keskustaan on harmillisesti jäänyt tyhjiä liiketiloja.

Tilanne ei kuitenkaan ole huono, kun verrataan moneen muuhun paikkakuntaan, esimerkiksi Loimaaseen, jossa torin ympäriltä ovat pikkuliikkeet lähes kadonneet.  Huittislaiset ovat onneksi aika lailla uskollisia omille palveluille. Se selvisi äskettäin Sastamalan teettämässä ostovirtatutkimuksessa, vaikka toki täältä käy väkeä myös naapurissa.
Lauttakylä-lehden nettikyselyssä kuitenkin korostuu se, että huittislaiset pitävät omia palveluita monipuolisina ja arvostavat omien liikkeiden laadukasta asiakas-palvelua.

Liikaa ei silti muistuteta siitä, että hyvät palvelut säilyvät vain, jos niitä käytetään. Jokainen ostopäätös vaikuttaa, joten aina kannattaa ensin katsoa, löytyykö oman kylän tarjonnasta sitä, mitä milloinkin hakee. Mitä useampi euro valuu muualle, sitä varmemmin oma palveluvarustus heikkenee.
Toivottavaa olisi, että tyhjät tilat täyttyisivät ja paikkakunnalle saataisiin uusia yrityksiä ja uusia palveluja. Se pitäisi Huittisten vetovoiman vahvana myös ympäristöstä tulevien asiakkaiden mielestä ja saisi huittislaiset vieläkin enemmän käyttämään rahansa omalla paikkakunnalla.