Huittisilla monta menestystekijää

08.02.2017 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Kunnallisalan kehittämissäätiö julkisti pari viikkoa sitten Maakuntapuntari 2017 -tutkimuksen, jossa kartoitettiin muun muassa Satakunnan asukkaiden näkemyksiä kotimaakunnastaan ja sen tulevaisuudesta.
Tuloksista selviää, että satakuntalaisten mielestä maakunnan tärkeimmät menestystekijät tulevaisuudessa voisivat olla hyvät liikenneyhteydet, hyvät palvelut sekä pienten ja keskisuurten yritysten pysyminen alueella.
Kun asiaa katsoo Huittisten vinkkelistä, meillä on jo sekä hyvät palvelut että hyvät liikenneyhteydet. Meillä on myös hyvä kirjo pk-yrityksiä, ja mikä tärkeintä aika mainio yhteistyön ja eteenpäin menemisen meininki.
Sen ansiosta on syntynyt hyviä tapahtumia, jotka vetävät tänne väkeä laajalta alueelta ympäristöstä. Hullu yö keväin, syksyin on jo vakiinnuttanut paikkansa, ja viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty Jokilevo jyrää -tapahtuma sai myös hyvän vastaanoton. Jatkoakin on varmaan luvassa sopivan ajan kuluttua.
Tuorein tulokas tapahtumaryppääseen on maalis-huhtikuun vaihteessa järjestet-tävä AgriHuittinen. Se nostaa esiin jälleen uuden puolen paikkakunnan tarjonnasta, kun maatalousalan yritykset esittäytyvät omassa tapahtumassaan.
Kun väki saadaan liikkeelle ja heille tietoa tarjonnasta, saadaan yrityksiin myös asiakkaita. Heitä tarvitaan, jotta palveluvarustus säilyy ja kehittyy.
Kun vielä saataisiin keskustassa tyhjinä oleviin liiketiloihin uusia yrityksiä ja elämää, sekin vahvistaisi kaupungin elinvoimaa.