Työt ja tekijät eivät aina kohtaa

06.11.2019 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Osaavat, tehtäviinsä hyvin koulutetut ja motivoituneet työntekijät ovat yritykselle kuin yritykselle kullanarvoisia.

Tällä hetkellä monia tuotannonaloja koettelee kuitenkin työvoimapula samaan aikaan, kun työmarkkinoilla on itselleen sopivaa pestiä etsiskelevää työhaluista väkeä. Työt ja niiden tekijät eivät aina kohtaa.

Tälläkin seudulla osa työnhakijoista joutuu kerta toisensa toteamaan, että sopivaa työpaikkaa ei vain löydy tai ettei oma ammattitaito riitä tarjolla oleviin tehtäviin. Työnantajat taas tuskailevat, kun varsinkin erikoisosaamista´vaativiin töihin ei tahdo löytyä tekijöitä. Ei ainakaan niin nopeasti kuin tarve usein olisi.

Seutukaupungit, joihin Huittinenkin kuuluu, ovat nyt yhdessä lähteneet etsimään ratkaisuja osaavan työvoiman saamiseen yrityksille. Meneillään on useita hankkeita, jotka palvelevat paitsi yrityksiä, myös työnhakijoita.

Hankkeissa kartoitetaan yritysten ja työelämän koulutustarpeita ja etsitään joustavia koulutusratkaisuja, joilla tarpeisiin kenties voitaisiin vastata. Samalla yrityksille jaetaan tietoa uudesta ammatillisesta koulutuksesta.

Kiinnostavaa työpaikkaa ei kannata jättää hakematta, vaikka ei takataskussa olisikaan juuri sen alan tutkintoa.

Tieto on varmasti tarpeen, sillä kaikissa yrityksissä ei välttämättä olla lainkaan ajan tasalla siitä, miten monenlaisia mahdollisuuksia koulutuksen räätälöinnissä on.

Työntekijät puolestaan eivät ehkä hoksaa, että oma koulutus ja työkokemus voi olla hyödyksi myös jollain täysin toisella alalla. Kiinnostavaa työpaikkaa ei kannata jättää hakematta, vaikka ei takataskussa olisikaan juuri sen alan tutkintoa. Monessa yrityksessä suuri merkitys on myös työnhakijan vahvalla motivaatiolla, oikealla asenteella ja halukkuudella uuden työn oppimiseen.

Seutukaupunkien verkostohankkeet osaajien löytämiseksi on valtava kokonaisuus. Toivottavasti sen avulla saadaan todella aikaan konkreettisia asioita eli työtä työhalukkaille ja tekijöitä yrityksille. Se kuitenkin edellyttää, että myös yritykset lähtevät aktiivisesti hanketta toteuttavien tahojen mukaan viemään sitä eteenpäin.

Kun yrityksiltä kysellään, millaisia osaajia ja millaista koulutusta tarvittaisiin, kannattaa vastata, sillä tiedot ovat olennaisen tärkeitä. Ilman niitä uusia koulutusmalleja ja -ratkaisuja on mahdoton kehittää. Ja kun niitä löytyy, kannattaa olla rohkea ja lähteä kokeilemaan, toimivatko ne omassa yrityksessä.