Juhlavuotta ideoimaan

04.11.2016 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Vuosi lähenee loppuaan ja uusi on tuota pikaa ovella. Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta ja monella taholla valmistellaan juhlavuotta jo täyttä päätä.
Kotimaan syntymäpäivää on totuttu viettämään vuosittain jouluun kuudentena päivänä melko vakavaan sävyyn. Itsenäisyysjuhlissa on nimenomaan oltu hyvin juhlallisia, suomalaiset kun eivät ole kovin riehakasta kansaa. 100-vuotisjuhlavuoden soisi tuovan lisää iloa juhlintaan.
Taloudellinen taantuma ei ole vielä kokonaan ohi, mutta Suomessa on silti moni asia erittäin hyvin, joten aihetta juhlimiseen kyllä on.
Sadan vuoden merkkipaalua kannustetaan juhlistamaan myös maakunnallisesti ja kunnallisesti. Esimerkiksi Satakunnassa on vielä juhlaideoiden toteuttamiseen haettavissa 20 000 euroa maakunnallista avustusta. Hakuaikaa on marraskuun 11. päivään saakka.
Huittisiin on jo maakunnallista avustusta saatukin: helmikuussa järjestettävä Hullu puhallus -puhallinkilpailu sai 2 000 euroa valtioneuvoston kanslian Satakuntaliitolle myöntämästä rahoituksesta. Hullu puhallus -tapahtumaan liittyvä konsertti on Huittisissa lähtölaukaus Suomi 100 -vuoteen.
Juhlavuoden kunniaksi viritellään ensi kesänä uudestaan myös Satakunnan kan-sansoutua. Suomi 100 -teemana on Yhdessä, joten kaikki yhteinen tekeminen sopii ensi vuoteen mainiosti.
Vuosi on pitkä ja siihen mahtuu monenlaisia tapahtumia. Juhlavuodesta kannat-taa ottaa kaikki irti.