Tulevaisuus tehdään itse

04.01.2018 Marja-Liisa Hakanen
kuva

Lauttakylä-lehdessä julkaistiin viime viikolla pilke silmäkulmassa tehty juttu, jossa nuoret lukiolaiset ennustivat Huittisten tulevaisuutta tinanvalannan avulla. Tuloksena oli hauskoja ”näkyjä”, mutta valitettavasti ennustaminen on oikeasti todella vaikeaa.

Uuden vuoden alkaessa voi kuitenkin aina toivoa erilaisia asioita, jotka edesauttavat Huittisten kehitystä. Elinkeinoelämälle täytyy toivoa hyvää myötätuulta, sillä menestyvät yritykset ovat kaupungin vireyden kivijalka. Tyhjillään oleviin liikehuoneistoihin pitäisi kiireesti saada uutta toimintaa, jotta keskustan palvelujen monipuolisuus ja vetovoima säilyisi.
Osa kaupungin elinvoimaa on keskustan kehittäminen, jonka soisi aktiivisesti jatkuvan.
Huittisten tulevaisuuteen vaikuttaa myös moni valtakunnallinen asia, esimerkiksi sote-uudistus, jonka valmistelu on kunnissakin vienyt paljon energiaa. Toivottavasti siihen saadaan ratkaisu, joka on hyvä myös huittislaisten kannalta.

Huittisten vahvuuksiin kuuluvat vahva ruuantuotanto ja elintarviketeollisuus. Aikamoinen onnenpotku olisi, jos paikkakunnalle saataisiin houkuteltua lisää alan toimijoita, kenties jopa uusia aluevaltauksia.
Suomen 100-vuotisjuhlavuonna vilkastunut toimeliaisuus saisi myös jatkua.  Huittisissa järjestettiin viime vuonna aivan uusiakin tapahtumia. Toivottavasti esimerkiksi Huhtamon filmifestivaali toteutuu uudelleen, sillä vireä kulttuurielämä ja erityisesti siihen liittyvät uudet ideat tuovat Huittista positiivisesti esiin.
Mutta mistä löytyisi idea, jolla vaikkapa Turun suunnalta houkuteltaisiin väkeä asumaan viihtyisään Vampulaan? Sieltähän ei olisi ihan mahdoton matka ajella töihin Varsinais-Suomen pääkaupunkiin.
Toiveiden listalle voi vielä lisätä LP Vampula Huittisen naisten pysymisen liigassa, sillä sekin tuo kotikaupungille hyvää näkyvyyttä.

Sanotaan, että ihmiset tekevät kaupungin. Aktiivisuus esimerkiksi yhdistystoi-minnassa on yksi vireän kaupungin merkki. Huittisissa tehtiin viime vuonna yhdistysohjelma, jossa korostuu yhteistyön merkitys.
Pelkkä toivominen ei kuitenkaan hyvien asioiden toteutumiseen riitä. Monessa asiassa pätee sanonta, että tulevaisuus tehdään itse. Huittisissa tätä periaatetta on onneksi tähänkin asti pyritty noudattamaan.