Menoksi

Romppeet tulevat poikkeusvuonnakin

Jouko Lindstedt kertoo, että keväällä Hirvenpään rompetorin järjestelyt olivat jo pitkällä ennen kuin korona laittoi asiat uusiksi.
Jouko Lindstedt kertoo, että keväällä Hirvenpään rompetorin järjestelyt olivat jo pitkällä ennen kuin korona laittoi asiat uusiksi.
Mikko Perttunen

Moni tapahtuma on jouduttu tämän vuoden korona-poikkeusoloissa peruuttamaan, mutta joidenkin kohdalla on onnistunut siirto parempiin aikoihin. Sellaiset toivottavasti ovat luvassa elokuussa, jolloin keväältä peruttu Hirvenpään rompetori -tapahtuma laitetaan pystyyn.

–Kauppiailta ja asukkailta tuli pyyntöjä tapahtuman järjestämisestä, joten näin siis päätettiin tehdä. Onhan tässä ollut aivan erilainen järjestäminen kuin normaalioloissa, kun jatkuvasti joutuu seuraamaan ja lukemaan, miten määräykset muuttuvat, tapahtuman puuhamies Jouko Lindstedt kertoo.

Hänen mukaansa edelleenkin täytyy varautua myös viime hetken muutoksiin. Erityisesti Lindstedtiä huolestuttaa se, että rajojen avaaminen voi tuoda tullessaan koronaepidemian toisen aallon.

–Se olisi todella huono juttu myös Rompetorille. Toisaalta tapahtuma on isolla aukealla alueella, joten ihan helposti ei pitäisi tulla eteen rajoittamiskysymyksiä, hän arvelee.

Lindstedt toivoo, että kävijät ottaisivat tapahtumassa myös oma-aloitteisesti tilanteen huomioon, eivätkä änkisi väkisin joka kojulle yhtä aikaa.

Ihmiset tuntuvat Lindstedtin mukaan kaipaavan tapahtumia kaiken eristäytymisen jälkeen. Rompetorin kävijäkunnasta iso osa tulee ulkopaikkakunnilta, mikä vilkastuttaa Huittisten keskustaa ainakin yhden päivän ajan.

Korona voi tietysti vielä laittaa kapuloita tapahtuman rattaisiin, mutta kenties sitäkin enemmän ulkoilmatapahtuman järjestäjää jännittää sää.

–Kävijämäärä on todella paljon siitä kiinni. Vesisade olisi tietysti kaikkein pahin. Sisällähän tällainen tapahtuma olisi kaikkein varmin järjestää, mutta Huittisissa ei oikein ole siihen tarkoitukseen sopivaa paikkaa, Lindstedt harmittelee.

Hän summaa, että järjestelyt ovat joka tapauksessa hyvässä vauhdissa, ja mukaan on jo tässä vaiheessa tulossa paljon uusia ja vanhoja kauppiaita.

Tapahtumatiedot

Hirvenpään rompetori Huittisten vanhalla urheilukentällä lauantaina 8.8. klo 9–15.

Lue lisää

  • urheilukenttä
  • korona
  • rompetori
  • tapahtuma

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa