Menoksi

Kotiseuturetkiä Sastamalan kyliin

Ensimmäisellä kotiseuturetkellä tutustutaan muun muassa Tuori Distilleryyn. Arkistokuva: Mikko Perttunen
Ensimmäisellä kotiseuturetkellä tutustutaan muun muassa Tuori Distilleryyn. Arkistokuva: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Sastamalan Oppaat ja Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät elo-syyskuussa kolme kotiseuturetkeä Sastamalassa. Kaikki retket lähtevät liikkeelle Sastamalan linja-autoasemalta kello 10.00 ja kestävät noin 6,5 tuntia. Retkille on ennakkoilmoittautuminen.

Ensimmäisellä retkellä pääsee sunnuntaina 23.8. tutustumaan Suodenniemen ja Kiikoisten suuntaan. Reitti kulkee Putajan kautta Suodenniemen kirkolle ja kotiseutumuseolle. Tämän jälkeen vieraillaan Tuori Distilling Companylla. Kiikoisiin suunnataan Lavian kautta ja ensimmäiseksi käydään Tervahaudassa tutustumassa kotiseutumuseoon ja sen ympäristöön. Kiikoisten kirkon jälkeen nautitaan kahvit Kiikoisten kotiseututalolla ja Jaaran kautta kuljetaan takaisin kaupungin keskustaan linja-autoasemalle.

Sunnuntaina 6.9. suunnataan kohti Kiikkaa ja Keikyää, jossa ohjelmassa ovat Sarkia museo ja muistomerkit, Kiikan kirkko, Vähähaaratalo sekä Äetsän voimalaitos, mihin on harvoin mahdollisuus päästä sisään. Voimalaitoksen jälkeen kahvitellaan Nahkapaja Eliisa Marjaana Oy:ssä, missä on myös mahdollisuus tehdä ostoksia. Tämän jälkeen ajetaan Keikyän kirkon ja Ruoskintapaikan ohi Kiikan sillalle, missä ylitetään Kokemäenjoki ja ajetaan joen toista puolta Sastamalan keskustaan.

Viimeisellä kotiseuturetkellä Etelä-Tyrväälle sunnuntaina 20.9. on tarjolla Tyrväänkiälinen opastus. Linja-autoasemalta suunnataan kohti Tyrvään kappelihautausmaata. Lounas nautitaan Illossa Saunamaailmassa ja kahvit yksityisessä Navettokirjastossa. Matka jatkuu kohti Levon metsästysseuran majaa, minkä jälkeen vieraillaan Ekojärven tilalla. Ekojärjen tilalla on mahdollisuus tehdä ostoksia, joten on syytä varta kylmälaukku mukaan.

Lue lisää

  • Sastamala
  • kotiseutu
  • Suodenniemi
  • keikyä
  • Sastamalan Oppaat
  • kiikka

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa