Ladataan ilmoitusta

Rukkiviikolla löytyy tapahtumia joka päivälle

Vuosien tauon jälkeen Kiikan Rukinpolkija valitaan maalaismarkkinoilla.
Vuosien tauon jälkeen Kiikan Rukinpolkija valitaan maalaismarkkinoilla.

Sastamalan Kiikassa on herätetty henkiin 1990-luvulla järjestetty Rukkiviikko uudella innolla. Rukkiviikolla tapahtumia riittää jokaiselle päivälle.

Rukkiviikkoa koordinoi Kiikan Nuorisoseura, mutta tapahtumia järjestävät myös monet yksityiset, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat. Pirkanmaan kulttuurirahasto on tukenut tapahtumaviikon järjestämistä.

Rukkiviikolla on muun muassa monia näyttelyitä: rukkinäyttely rukinkerääjä Sauli Rajalan kokoelmasta Koskitie 3:ssa, Kiikan kyläseuran mattonäyttelystä löytyy kiikkalaista sevotettua räsymattoa, Jaakko Hietalan valokuvataidetta Kiimajärven kylätalolla, Äetsän koulun oppilaiden töitä on esillä Kannarissa ja merkattuja, neulottuja ja virkattuja liinoja on lainamakasiinilla.

Viikon aikana pääsee kurssittamaan itseään kehräämisessä sekä Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta tutun Anniina Koivuniemen opastuksella show- ja latinoshow-tanssissa.

Maanantaina 6. kesäkuuta Kiikan Torvisoittokunta järjestää lauluillan seurakuntatalon takapihalla. Lauantaina 11. kesäkuuta Sarkia-näyttämöllä esiintyy ensin lasten musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku sekä illemmalla Duo Kovaralli.

Tarjolla on myös monenlaista kisailua ja kokeilua: muun muassa tiistaina 7. kesäkuuta on alle 18-vuotiaille mato-onkikilpailu Pappilansaaressa, keskiviikkona 8. kesäkuuta perinteiset lasten yleisurheilukisat urheilukentällä ja torstaina 9. kesäkuuta pääsee kokeilemaan kajakkimelontaa Lauttarannassa. Tiistaina pääsee myös tutustumaan Kiikan vanhaan paloasemaan ja paloautoihin.

Perjantaina 10. kesäkuuta järjestetään hallitalon pihapiirissä maalaismarkkinat, missä julkistetaan vuoden 2022 Kiikan Rukinpolkija. Markkinoilla on useita paikallisia toimijoita myymässä tuotteitaan, kehruunäytös, eläimiä rapsuteltavana ja poniajelua. Kiikan metsästysseura jakaa hirvenlihasoppaa 300 ensimmäiselle.

Lauantaina 11. kesäkuuta Avoimet kylät -päivässä ovet ovat avoinna muun muassa Sarkia-museolla, Kiikan kyläseuralla sekä Kiimajärven kylätalolla. Kiikan kirjastossa voi tavata Suomen Kennelliiton lukukoira Ihgun.

Sunnuntaina voi seurata kesäteatterin avoimia harjoituksia Sarkia-näyttämöllä. Tapahtumiin on vapaa pääsy, jos ei muuta ole ilmoitettu.

Katso koko viikon ohjelma tästä

Tapahtumatiedot

Rukkiviikko Sastamalan Kiikassa 6.–12.6.

Katso koko viikon ohjelma digilehdestä

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa