Ladataan ilmoitusta

GospelPassio vie jälleen pääsiäisen tapahtumiin Huittisten kirkossa

Yleisö mukana tapahtumakaaressa yhtymällä virren laulamiseen.

Petri Bondfolkin harjoitettavana osa altoista. Kuva: Hilkka Iso-Rautio
Petri Bondfolkin harjoitettavana osa altoista. Kuva: Hilkka Iso-Rautio
Sari Mäkelä

Palmusunnuntaina Huittisten kirkossa nähdään jälleen pitkän odotuksen jälkeen pääsiäisen ajan tapahtumista ja Jeesuksen kärsimyksistä kertova GospelPassio Ja niin tuli aamu.

Musiikkiesitys esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, ja silloin kuulijoita oli kirkon täydeltä.

–Passio oli tarkoitus esittää uudelleen heti vuoden päästä, mutta ensimmäisenä harjoituspäivänä Suomi meni kiinni eli tuli kokoontumisrajoitus koronan vuoksi, muistelee esityksen toinen tekijä Petri Bondfolk, joka on sovittanut laulut kuorolle ja orkesterille sekä vastannut musiikkipuolen harjoituksista.

Toisena musiikkiesityksen suunnittelijana on Hilkka Iso-Rautio. Hän on kirjoittanut GospelPassion tekstit ja sovittanut ne yhteen musiikin kanssa.

Esitys on pitkälti sama kuin neljä vuotta sitten esitetty, mutta siihen on lisätty kaksi laulua – synkän pitkäperjantain vaihtumisesta pääsiäisaamun kirkkauteen kertova Valolaulu ja loppuun riemukkaampi kappale Sain laulun tään.

–Muuten esitys on dramaturgialtaan ja rakenteeltaan entisenlainen, ja yleisökin voi yhtyä tarinaa kuljettavaan tuttuun virteen Käy Yrttitarhasta polku.

–Laulamalla yleisö tulee mukaan tapahtumakaareen. Jeesus kulkee. Me kuljemme. Seuraamme Häntä, sanoo Iso-Rautio.

GospelPassion 14 laulusta Bondfolkin omia sävellyksiä ovat Prologi ja Herra armahda. Esityksen muita säveltäjänimiä ovat esimerkiksi Lasse Heikkilä, Kelly Carpenter, Jari Levy ja Marcus Meier.

menoksi_gospelpassio2x.jpg
GospelPassion tekijöinä ovat Hilkka Iso-rautio ja Petri Bondfolk (kuvassa), joka on sovittanut laulut kuorolle ja orkesterille. Kuva: Outi Kontio

Hilkka Iso-Rautio kuvailee GospelPassiota uuden tekemiseksi, mutta samalla ”lapsensa” herättelemiseksi, joka tuntuu hyvältä.

–GospelPassio syntyi alun perin ideasta, joka valtasi minut. Tiesin esitykselle heti nimen Ja niin tuli aamu, jota aloimme työstää. Teemaan haettiin laulut, joiden lomaan kirjoitin tekstit. Yhteistyö Petrin kanssa on sujunut hienosti, muistelee Iso-Rautio musiikkiesityksen syntyä.

–Olen rakentanut esityksen tekstiosuudet Johanneksen evankeliumista. Yhdessä laulujen kanssa syntyy esitys, joka menee sydämeen asti, koskettaa syvästi.

Tämänvuotista GospelPassiota on harjoiteltu helmikuun alusta lähtien. Petri Bondfolk hämmästelee, kuinka helposti kuorolaiset pystyivät palauttamaan kappaleet mieleensä.

–Mukana on lauluja, joita olemme tosin laulaneet jo vuosien ajan. Kuorolla on ollut myös useita gospel-esityksiä 2000-luvun alusta lähtien.

Kuorossa on 25 laulajaa. Laulusolisteina ovat Henrietta Saarinen, Hugo Bondfolk, Noora Markki-Borda, Virpi Kylväjä ja Mervi Marku.

Orkesterissa on muutoksia ensiesitykseen verrattuna; soittajina ovat Petri Bondfolk, Sakari Tuomola, Antti Törmä ja Kasper Haikonen.

Raamatun tekstit lukee Huittisten kirkkoherra Jani Laaksonen.

Tilaisuuden äänentoistosta vastaa Petri Lehtola ja esityksen valaistuksesta Timo Orre.

tapahtumatiedot

GospelPassio Huittisten kirkossa palmusunnuntaina 2.4. klo 18

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa