Ladataan ilmoitusta
Menoksi

Perinteinen Haastepyöräily-kampanja alkaa vappuna

Mikko Perttunen

Perinteinen Haastepyöräily-kampanja starttaa taas huomenna vappupäivänä Lounais-Suomessa 33 kunnan alueella. Huittinen kisaa nyt keskikokoisten eli 5000–10000 asukkaan kuntien sarjassa.

–Korona-aika on lisännyt esimerkiksi etätyöskentelyä, jolloin normaali päivittäinen liikkuminen on jäänyt pois. Pyöräily onkin hyvä matalan kynnyksen liikunta- ja liikkumismuoto korvaamaan sen. Pyöräily kehittää fyysistä hyvinvointia, ja samalla ulkoilu auttaa myös henkiseen hyvinvointiin, kertoo Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Haastepyöräilyyn voi osallistua sähköpyörällä, maastopyörällä, citypyörällä, hybridipyörällä, cyclocross-pyörällä, laatikkopyörällä tai vaikka tandempyörällä.

Pyöräilyt voi kirjata joko mobiilisovelluksella, joka lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilyn kuntarankingiin, tai kirjauspisteissä oleviin laatikoihin, joiden lista löytyy kaupungin verkkosivuilta. Suoritukset voi merkata myös pyöräilypasseihin, joita on saatavissa kirjauspisteistä. Mobiilisovellus on käyttäjille ilmainen ja löytyy nyt myös sovelluskaupoista.

Haastepyöräily-kampanja on käynnissä 1.5.–27.6. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tapahtumatiedot

LiikU:n Haastepyöräily-kampanja 1.5.–27.6.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa