Ladataan ilmoitusta

Huittisten kirjastossa kysymys kuuluu – näetko punaista?

S. Lindgren: Näetkö punaista?
S. Lindgren: Näetkö punaista?
MInna Karru

Sirpa Virtasella oli monta laatikkoa täynnä aikakauslehdistä leikeltyjä kuvia. Eivätkä leikkeet olleet sikin sokin sekaisin, vaan värien ja aiheiden mukaisesti lajiteltu. Hän oli alun perin koonnut kuvia, jotta hänen oppilaansa voisivat koostaa niistä kollaaseja.

”Mutta eläkkeelle lähtöni ehti ennen kuin sain ideani toteutetuksi”, säkyläläistynyt Virtanen toteaa tiedotteessaan Huittisten kirjaston elokuisesta näyttelystä.

Viimeksi Perniössä opettaneen Virtasen ajatus omien kollaasien kokoamisesta heräsi vähitellen. Virtanen ei halunnut ajatella, että olisi kerännyt leikkeitä turhan takia. Niinpä hän ryhtyi itse toimeen.

”Toivon, että näyttelyni innostaa muitakin toteuttamaan ideoitaan”, hän sanoo kannustavasti tiedotteessaan.

IMG_6513.JPG
S. Lindgren: Orvokkeja äidille

Virtanen aloitti taiteilunsa jo varhain. Sen tähden hän edelleenkin signeeraa työnsä tyttönimellään Lindgren.

Hänet ohjasi taiteen tekemisen tielle kuvaamataidon opettaja Laila Säilä-Henriksson Turun tyttölyseossa, nykyisessä Luostarivuoren koulussa. Harrastus jatkui yliopistovuosinakin.

Hän muutti perheineen Ulvilaan ja öljyvärimaalaus jatkui Ulvilan kansalaisopistossa. Itse hän oli Perniön vuosiltaan Virtanen mainitsee erityisesti posliinimaalauksen, sitäkin hän harrasti kansalaisopiston kursseilla.

Kun opettajan työvuodet täyttyivät Virtanen kokosi kollegojen kannustamana Perniön lainamakasiiniin näyttelyyn, jossa oli öljymaalauksia ja posliinitöitä sekä käsitöitä. Silloisen näyttelyn nimeksi hän valitsi: Opesta on moneksi.

IMG_6527.JPG
S. Lindgren: Asuntonsa kullakin
IMG_6538.JPG
S. Lindgren: MIeluummin tyynysotaa...

Tämän kuun näyttely Huittisissa ei ole Virtasen ensimmäinen esittäytyminen huittislaisille. Kukka-aiheisia öljyvärimaalauksia hän ripusti Hermanni-salin seinille vuonna 2017.

Tällä kertaa näyttelyn kaikki teokset ovat kollaaseja. Ne ovat tulvillaan värejä ja erilaisia muotoja.

Hän on kaivannut leikelaatikoistaan esimerkiksi kukkia, taloja, tyynyjä, kristallikruunuja. Autojen täyttämän teoksen nimeksi hän on antanut: Kelpaisiko jo kimppakyyti?

IMG_6529.JPG
S. Lindgren: Kelpaisiko jo kimppakyyti?

Tapahtumatiedot

S. Lindgrenin näyttely Huittisten pääkirjastossa elokuun ajan

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa