Ladataan ilmoitusta

Naisten vaalipaneelissa puhutaan arjen asioista – Livelähetys Youtubessa naistenpäivän aattona

Kuvituskuva: Anni Tormas
Kuvituskuva: Anni Tormas
Minna Karru

Hyvinvoiva huittislainen on teemana, kun eri puolueiden huittislaiset naisehdokkaat keskustelevat arjen tärkeistä asioista vaalipaneelissa sunnuntaina 7.3. Paneelia voi seurata Youtubessa Mediatar -kanavalla.

Huittisten naisverkoston virittämään paneeliin ovat tähän mennessä osallistumisensa varmistaneet keskusta, kokoomus, SDP ja vihreät. Anni Tormaksen juontamassa tapahtumassa tarkoitus on, että jokainen puolue keskuudestaan valitsee kaksi naisedustajaa paneeliin.

Panelistit ovat koolla nuorten kulttuuritila Tallissa Huittisten pääkirjaston entisessä kirjastoauton tallissa. Koronan takia tapahtuma järjestetään ilman yleisöä.

–Katsojat, äänestäjät voivat silti vaikuttaa. Suoran lähetyksen aikana kysymyksiä voi kirjoittaa Youtuben kommenttipalstalle. Ennen lähetystä voi jättää kysymyksiä vaalipaneelijulkaisuissa, joita järjestäjät julkaisevat sosiaalisessa mediassaan, Tormas selittää.

”Naisverkoston tapaamisissa ei kyse puoluepolitikoinnista, vaan yhteisten asioiden pohtimisesta.”

Naisverkosto perustettiin Huittisiin vuonna 2013. Toiminta kuitenkin hiipui, kunnes se vuonna 2018 heräteltiin henkiin. Nyt mukana on reilut 20 naista.

Pääosin vetovastuussa olevien Aulikki Kuisman, Tinja Tähtisen ja Aila Hännisen mukaan koko ajan oleellisinta on ollut se, että eri puolueiden naiset kokoontuvat yhteen pohtimaan arjen asioita.

–Tapaamisissa ei ole kyse puoluepolitikoinnista, vaan yhteisten asioiden pohtimisesta. Joskus toisten perustelut saattavat vaikuttaa omaankin ajatusmaailmaan, mutta mistään aivopesusta ei ole kysymys.

Useasti tapaamisissa on myös ollut läsnä myös joku kaupungin viranhaltija tai muu asiantuntija.

Hännisen mukaan vuosien varrella naisverkoston jäsenet ovat kuulleet miesluottamushenkilöiltä vähäistä vitsailua aiheesta.

–Voivathan he perustaa oman verkoston, jos tahtovat, hän kuittaa.

Tähän asti naisverkosto on kokoontunut itsekseen, vaalipaneeli on ensimmäinen julkinen ulostulo.

–Harmi vain, että näin korona-aikaan paneelia ei voi järjestää perinteiseen tapaan yleisön läsnä ollessa. Tilanne on harmillinen siinäkin mielessä, että valitsimme Tallin tapahtumapaikaksi siksi, että ihmiset olisivat tutustuneet uudehkoon paikalliseen kokoontumistilaan.

Vaalipaneeli ei ole ainoa asia, joka korona-aikaan pitää tehdä toisella tavalla.

–On se outoa, että ei voi tavata ihmisiä kasvokkain turuilla ja toreilla.

Lue naisverkostojuttu vuodelta 2018: Huittislaiset naispäättäjät yhdessä asioiden äärellä

Lue naisverkostojuttu vuodelta 2013: Avointa ajatustenvaihtoa

Tapahtumatiedot

Kuntavaalipaneeli su 7.3. klo 18 Youtubessa Mediattaren kanavalla

Paneeli katsottavissa samalla kanavalla vaaleihin asti

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa