Ladataan ilmoitusta
Menoksi

Korona vaimentaa tänäkin keväänä veteraanipäivää

Seppeleitä kuitenkin lasketaan, Sastamalassa verkkokonsertti, Ylen juhlalähetys tulee Tampere-talosta.

Kevään 2019 veteraanipäivänä Huittisissa järjestettiin Risto Ryti-seminaari, jossa puhujija olivat muun muassa professori Kari Hokkanen (vas.) ja filosofian tohtori Lasse Lehtinen. Kuva: Antti Salminen
Kevään 2019 veteraanipäivänä Huittisissa järjestettiin Risto Ryti-seminaari, jossa puhujija olivat muun muassa professori Kari Hokkanen (vas.) ja filosofian tohtori Lasse Lehtinen. Kuva: Antti Salminen
Minna Karru

Edelleen voimassa oleva korona-ajan rajoitus alle kuuden hengen tilaisuuksista ei mahdollista tänä keväänä veteraanipäivän juhlien järjestämistä. Viime keväänäkin yleiset veteraanijuhlallisuudet piti jättää väliin.

–Huittisissa kaavailtiin, että musiikkiopisto järjestää veteraanipäivän illalla konsertin kirkossa, mutta suunnitelmaa ei kokoontumisrajoitusten jatkuessa voi toteuttaa, sanoo Huittisten kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Jan-Erik Ylitalo.

Sen verran perinnettä huittislaiseen veteraanipäivään mahtuu, että veteraanijärjestöt laskevat seppeleet sankarihaudalle Huittisissa, Huhtamossa ja Vampulassa.

Sastamalassa kaupungin ja seurakunnan organisoima päivä alkaa seppeleiden laskulla muun muassa Keikyän ja Kiikan sankarihaudoilla.

Juhlan sijasta tarjotaan veteraanipäivän verkkokonsertti. Se on katsottavissa kaupungin Youtube-kanavalta tiistaina aamukymmenestä alkaen.

Parinkymmenen minuutin mittaisen konsertin laulaja on Pamela Kilpeläinen, Sakari Lipasti soittaa pianoa ja Pauliina Lehtinen viulua.

Konsertissa kuullaan muun muassa Veteraanin iltahuuto ja Evakon laulu.

Tänä keväänä veteraanipäivän valtakunnallisen juhlalähetyksen toteuttaa Tampereen kaupunki yhdessä Yleisradion kanssa. Ohjelma alkaa Yle TV 1:ssä tiistain veteraanipäivänä iltapäiväkolmelta. Jälkeenpäin esityksen näkee Yle Areenassa.

Lari Halmeen juontama juhlalähetys on taltioitu Tampere-talossa. Ohjelmassa esiintyvät Maria Ylipää, Kaartin soittokunnan vaskiseitsikko, Anja Pohjola sekä Esko Roine.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa