Ladataan ilmoitusta
Menoksi

Avoimet kylät tänäkin vuonna verkossa

Kuva: Mikko Perttunen
Kuva: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan, ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, digitarinoita, kuvagallerioita ja reitistöjä. Kylät ovat saaneet vapauden suunnitella ja tuottaa kaiken sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden

hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä.

Satakunnassa tautitilanteen parantuessa kylät ovat myös intoutuneet pitämään kaivattuja fyysisiä kylätapahtumia. Tulossa on muun muassa kirppiksiä, kahviloita ja yhteinen piknik.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä ja asuinalueita mahdollisille maallemuuttajille.

–Hienoa, että muutama satakuntalainen kunta innostui markkinoimaan kyliään upeina asuinpaikkoina. Satakunnassa on mahdollista asua luonnonläheisessä, rauhallisessa kyläympäristössä ja kuitenkin lähellä palveluita, toteaa SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa