Ladataan ilmoitusta
Menoksi

SM-beachin kiertue alkaa Sastamalasta

Kuvituskuva: Wolfgang Gerth / Pixabay
Kuvituskuva: Wolfgang Gerth / Pixabay

Beach volleyn aikuisten SM-kiertue starttaa Sastamalasta viikonloppuna. Pelipaikka on edellisvuosien tapaan Kaalisaari.

Naisten turnaukseen on ilmoittautunut 21 paria ja miesten turnaukseen 22 paria. Pääsarjaan selviää 16 paria.

Naisten turnauksen rankingkärkenä mukaan lähtevät viime kesän SM-pronssipari ja Sastamalan turnauksessakin kolmanneksi sijoittuneet sekä 2019 sen voittaneet kiikkalaistaustainen Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen.

Haastajia ovat kahden viime kesän SM-neloset Katja Metsäkoivu ja Tuuli Metsäkoivu, 2018 Sastamalassa voittaneet Minna Kauria-Kojo ja Hanna Molari sekä U18-sarjan hallitsevat Suomen mestarit Anniina Muukka ja Sara Sinisalo. Naisten maajoukkueparit ovat valmistautumassa seuraavalla viikolla pelattavaan Continental Cupin finaaliturnaukseen.

Miesten kuumin kaksikko on Lentopalloliiton tiedotteen mukaan kolmen edellisen kesän Suomen mestaripari Jyrki Nurminen ja Santeri Siren. Nurminen on kuusinkertainen lajin SM-kultamitalisti. Kaksikko on voittanut yksitoista kahdestatoista pelaamastaan SM-kiertueen turnauksesta kolmen viime kesän aikana. Ainoa tappio on tullut liettualaiskaksikolle Juchnevic ja Vasiljev Helsingissä viime kesänä.

Kovimpien haastajien lista on pitkä: viime kesän SM-hopeamitalisti ja nelinkertainen Suomen mestari Pekka Piippo viime kesän SM-pronssimies Teppo Pulkkisen kanssa, kentille palaava Harri Suonikko toisen viime kesän SM-hopeamitalistin Pyry Topion kanssa sekä Vili Topio ja Verneri Vetriö, Jarmo ja Saku Viljamaa sekä viime kesän SM-semifinalistit Joona Ilomäki ja Akseli Kouki.

Sastamalasta alkavan kiertueen seuravat pelipaikat ovat Kouvola, Kalajoki ja Helsinki. Finaalit pelataan Tampereella elokuun puolivälissä.

Tapahtumatiedot

Beach volleyn SM-kiertueen Sastamalan turnauksen karsinnat pelataan perjantaina kello 17–20. Lauantaina miesten pelit alkavat kello 8.30 ja naisten pelit 10.30. Sunnuntaina pelit alkavat kello 9, finaalit pelataan kello 15 ja 16

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa