Ladataan ilmoitusta
Lukijan juttu 16.7.2020 12:15

Kesäkuussa otettiin vauhtia – takatikkiläisiä kutimineen piknikillä Kirkkopuistossa

Käsitöitä voi tehdä muuallakin kuin sisällä kotona. Huittisten Kirkkopuistossa neuloivat kesäkuussa Marja Anttila (vas.), Sirpa Peltoniemi, Arja Rintanen, Anna Peltonen ja Riitta Härkälä. Kuva: Ismo Anttila
Käsitöitä voi tehdä muuallakin kuin sisällä kotona. Huittisten Kirkkopuistossa neuloivat kesäkuussa Marja Anttila (vas.), Sirpa Peltoniemi, Arja Rintanen, Anna Peltonen ja Riitta Härkälä. Kuva: Ismo Anttila

Takatikkiläiset päättivät kirjastossa pidetyn helmikuisen neuleluennon jälkeen järjestää kesällä neulonnan ja virkkauksen harrastajille julkisen ulkoilmatapahtuman, johon kaikki olisivat tervetulleita.

Tällainen Julkineulontapäivä eli World Wide Knit in Public Day eli KIP on Danielle Landesin vuonna 2005 alulle panema vuosittainen kesäkuun puolen välin paikkeilla järjestettävä tapahtuma. Tarkoituksena on neuloa ja virkata yhdessä julkisella paikalla ja näyttää, että käsitöitä voi harrastaa myös muualla kuin yksin omassa kodissa.

Tämän vuoden julkineulontapäivä oli 14.6. Mutta koronavirus tuli ja sotki takatikkiläisten suunnitelmat. Tapahtumaa ei katsottu voitavan järjestää kyseisenä päivänä, mutta heinäkuussa se olisi ehkä mahdollinen – näin ajateltiin.

Hämmästys oli suuri, kun Lauttakylä-lehden Kesä 2020 -lehdestä löytyi Huittisten kaupungin eväsretkiehdotusten listalta 14.6. Neulo julkisesti. Eväsretkelle kutimet mukaan! Kesälehdessä esitetty ehdotus julkineulontapiknikistä, jonka muuten hyvin harva oli Kesäliitteestä huomannut, sai ryhmän takatikkiläisiä toteuttamaan tapahtuman pienimuotoisesti Kirkkopuistossa.

Aurinkoista ja suorastaan kuumaa sunnuntaihetkeä oli mukava viettää kauniissa kirkkopuistossa puiden katveessa. Silmukat siirtyivät puikolta toiselle, juttu luisti ja jäätelökioskin jäätelö maistui!

Samalla mietimme heinäkuisen neulonta- ja virkkaustapahtuman olosuhteita ja keskustelimme sen järjestämisestä. Käsillä tekeminen on joka tapauksessa rentouttavaa ja hyvää oloa tuottavaa. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan jo puolen tunnin neulomisella on stressiä vähentävä vaikutus.

Marja Anttila

Martan päivänä uudestaan – kutimet ja piknikvarusteet mukaan

Takatikki kutsuu kaikki neulonnan ja virkkauksen harrastajat ystävineen kudinten, virkkuutöiden ja piknikvarusteiden kera Huittisten Kirkkopuistoon Martan päivänä 26.7. Puistoneulonta ja -virkkaustapahtumaan koronasuositukset muistaen.

Tapahtumassa voi tutustua monenlaisiin neuleisiin ja virkkuutöihin. Marjan niksinurkalta saa muutamia pieniä, käyttökelpoisia neulevinkkejä.

Sateen sattuessa tapahtuma peruuntuu, silloin voi neuloa ja virkata kotona.

Tapahtumatiedot

Puistoneulonta ja -virkkaustapahtuma Huittisten Kirkkopuistossa su 26.7. klo 13–15

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa