Kirjastosta oppia internetin käyttöön ja sähköiseen asiointiin

Opastus

Huittisten pääkirjastossa saa marraskuun 6. päivästä lähtien maksutonta ryhmäopastusta viikoittain vaihtuvista aiheista.
Ensimmäisellä kahden tunnin mittaisella kerralla tutustutaan selaimiin, tiedonhakuun ja tietoturvaan. Seuraavalla viikolla harjoitellaan sähköpostitoimintoja. Kolmannen viikon aiheena ovat erilaiset laitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit. Viimeisellä kerralla esitellään netistä löytyviä "viihdepalveluita", esimerkiksi Yle Areenaa ja vastaavia.
–Kysymyksille ja toiveille on myös jätetty tilaa, toteaa ohjaaja Emil Eskolin.

Ti 6.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Lintusen huilu soi kynttilän kajossa

Konserttikiertue

Huittislainen Sanni Lintunen on suunnitellut kaiken valmiiksi. Tietysti huilukonserttinsa ohjelmiston, mutta myös sinivalkoisen iltapukunsa ja sen, että klassinen musiikki soi kirkossa kynttilän valossa.

Ohjelmistossa on muun muassa Johan Sebastian Bachia ja Camille Saint-Saensia,
–Ja tietysti Gabriel Fauréta.
Konsertin ensimmäisen osan toiseksi viimeinen kappale on Lintusen ikisuosikki Faurén Pavane.

To 15.11. - klo 18:00
Muun muassa Huittisten kirkko

Aina ei tiedä mitä kalikan sisältä löytyy

Näyttely

–Kun olin pikkupoika, asuimme Kärkkäänjoella ja meillä oli vanhan valimon yläkerrassa puusorvi. Palojoen Kalle kävi siellä sorvaamassa keinutuolin osia. Katselin sitä touhua ja silloin kipinä syttyi, sanoo Veli-Matti Wasell.

Puun sorvaaminen jäi kuitenkin vuoksiksi taka-alalle betonin parissa leipätyönsä tehneelle Wasellilta.

–Hankin sorvin ja kantapään kautta hain opin sorvaukseen. Köyliöläiselta Heikosen Aulikselta olen saanut hyviä vinkkejä, mutta mitään kursseja en ole käynyt. Netistä löytyy sorvaukseen ohjeita.

Turhan vakavasti Wasell ei harrastustaan ota.

To 15.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Musiikki rytmittää maalaamista

Näyttely

Huittislainen Kimmo Trogen innostuu väreistä. Hän kuvaa paljon erilaisia maisemia ja miljöitä ja hahmottelee työn sen jälkeen hiilellä paperille ennen kuin piirtää kankaalle maalattavan työn. Mutta ei yksi yhteen.

–Väri on musiikkia ja musiikki on väriä. Tällä näyttelyni nimellä haluan kertoa omista maalaustavoistani. Kun olen tulostanut kuvat suuremmiksi, musiikin voimalla saan ne sellaiseen muotoon, jonka maalaan kankaalle. Harvoin löytää valmista miljöötä, jonka haluaisin maalata. Siirrän talojen paikkoja ja sommittelen koko pihapiirin uusiksi, sanoo Kimmo Trogen.

To 15.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Marttyyrien Äänen Hannu Lahtinen Huittisiin

Tilaisuus

Marttyyrien Äänen toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vierailee Huittisissa 15.11. ja kertoo uskonsa tähden vainotuista kristityistä.

–Kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Jopa 350 miljoonaa kristittyä elää eri asteisen uskonnollisen vainon alla. Vainolla tarkoitetaan erilaisia rajoituksia, syrjintää tai vihamielisyyttä, jota joutuu kokemaan kristillisen vakaumuksen vuoksi. Pahimmillaan vaino voi johtaa vankilatuomioihin, väkivaltaan ja kuolemaan. Ankarinta kristittyjen vaino on ollut viime vuosina maailman suljetuimmassa maassa, Pohjois-Koreassa, Lahtinen sanoo.

To 15.11. klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskus

Sarkiaa sanoin ja sävelin

Tilaisuus

Tapahtuma Kaarlo Sarkian muistoksi Kiikan seurakuntatalolla torstaina 15.11.
Runoilijan sanoja esittävät Elisa Junttilan johtama Kamarikuoro sekä Sarkia-Seuran lausuntaryhmä.

Kaikille avoimen tilaisuuden järjestävät Sastamalan Opisto ja Sarkia-Seura.

To 15.11. klo 18:00
Kiikan seurakuntatalo

Huittisissa Ooppera- ja Laatukinoa

Elävä kuva

Kinoset jatkaa Oopperakino-sarjaan niin Huittisten Kinossa kuin Kinosetin Sastamalan, Loimaan ja Someron elokuvateattereissa.

Tämän syksyn oopperoita ovat Giocomo Puccinin Tosca ja Wolfgang Amadeus Mozartin Ryöstö Seraljista.

Martina Serafinin tähdittämä Tosca esitetään 29.9. klo 13 ja 4.10 klo 18. Ryöstö Seraljissa -oopperan aika on 17.11. klo 13 ja 22.11. klo 18.

 

Kinosetin syksyyn mahtuu myös laatuelokuvien sarjakino.

17.9. alkaneessa sarjassa esitetään 1.10. Tom Volfin ohjaama Maria by Callas ja 22.10. Sebastián Lelionin Tottelemattomuus.

La 17.11. - 22.11.
Kino 1-2, Huittinen

Konsertti 100-vuotiaan kunniaksi

Konsertti

Huittisissa juhlitaan 100-vuotiasta Viroa juhlakonsertilla lauantaina 17. marraskuuta Lauttakylän lukion salissa. Konsertissa esiintyy oppilaita Keilan musiikkikoulusta sekä Huittisten musiikkiopistosta. Keilan musiikkikoulun delegaatio vierailee Huittisissa konserttiviikonlopun ajan.

Virolaista ja suomalaista musiikkia sisältävässä konsertissa kuullaan keilalaisten kanteleryhmää sekä Huittisten musiikkiopiston kamariorkesteria ja muita oppilasesityksiä.

La 17.11. klo 15:00
Lauttakylän lukion sali

Kirjastokaffeet Äetsän kirjastossa

Tapahtuma

Kirjastokaffeet järjestetään Äetsän kirjastossa sunnuntaina 18. marraskuuta kello 11–15. Esillä on hengellistä runoutta ja musiikkia. Käsityö on aina kaffeiden suosikki eli ota mukaan tai tule muuten vaan viettämään sunnuntaipäivää. Kaikki kirjaston palvelut ovat saatavilla.

Su 18.11. klo 11:00 - klo 15:00
Äetsän kirjasto

Sunnuntain iltapäiväkahvit Keikyässä

Tilaisuus

Keikyän seurakuntatalolla vietetään yhteistä iltapäivää sunnuntaina 18. marraskuuta. Kahvivieraiksi saapuvat keikyäläiset 1950 ja 60-luvun taitteesta; Tenkasen sisarukset, Laina ja Mirja. He kertovat ajatuksiaan musiikista vuosikymmenten takaa ja nykyhetkestä.

Seurakuntatalolla nähdään myös Helka Isopahkalan Kiitosmielellä-näyttelyn maalauksia ja kuullaan hänen ajatuksiaan taideteosten syntyvaiheilta.

Tilaisuudessa kanttorina on Päivi Vuoristo ja juontajana Liisa Rantanen.

Su 18.11. klo 15:00
Keikyän seurakuntatalo

Sivut