Valokuvissa jylhää luontoa

Näyttely

Ensin oli vaellus. Sitten kirjoittaminen. Sen jälkeen tuli valokuvaus.
Tammikuussa tamperelaisen luontokuvaajan ja tietokirjailijan Harri Ahosen kuvia on esillä Huittisten pääkirjastossa. Kuvat ovat peruja Ahosen vaelluksilta Pohjois-Norjan rannikolta. Näyttelyn lisäksi vaeltajan maisemakuvia voi nähdä vuonna 2017 julkaistusta Pohjois-Norjan rannikkoreitit -kirjasta.

Ke 16.1. - 30.1.
Huittisten pääkirjaston Hermanni-sali

Rukousviikko käyntiin

Tapahtuma

Maailmanlaajuista kristittyjen ykseyden rukousviikkoa vietetään 18.–25.1. Teema Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia” korostaa, että jokaisen tulee etsiä totuutta ja vaalia oikeudenmukaisuutta.

Huittisissa viikko aloitetaan perjantaina seurakuntien yhdessä järjestämällä rukous-ja lauluillalla Huittisten kirkossa.

Mukana ovat Kimmo Malinen evankelisluterilaisesta kirkosta, Juhani Mattelmäki Vapaaseurakunnasta ja Jukka Laamanen Kotikirkolta.

Rukous- ja ylistyslauluja lauletaan Hilkka Iso-Raution johdolla.

Pe 18.1. klo 18:00
Huittisten kirkko

Taitokeskuksessa ”hula-hulaa”

Avoimet ovet

Huittisten Taitokeskuksessa vietetään avointen ovien päivänä lauantaina.
Esillä on kevään uusia käsitöitä, malleja ja materiaaleja. Uusi materiaali on esimerkiksi nahkapaperi, josta voi valmistaa muun muassa laukkuja.

Tapahtumassa voi tutustua myös hula-hula-kudontaan, jossa kudotaan ympyrää ilman kangas-puita.
–Ympyrämuoto on kutojalle haasteellinen toteuttaa kangaspuissa ja kudontakehyksissä. Me kudomme pyöreässä kehyksessä, kertoo Taito Satakunnan toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi.
 

La 19.1. klo 10:00 - klo 14:00
Taitokeskus Huittinen, Karpintie 24

Albatrossi liitää Huittisiin

Konsertti

Liki 2 000 sanoitusta ja sävellystä tehnyt Juha ”Junnu” Vainio olisi nyt 80-vuotias. Sanoittajavirtuoosi kuoli sydänkohtaukseen vain 52-vuotiaana, mutta hänen laulunsa elävät yhä ja mies niiden mukana.

Vuoden 1990 syksyllä Vainio teki ensimmäisen ja viimeiseksi jääneen konserttikiertueensa.

–Meillä oli isän kanssa viimeinen kohtaaminen levy-yhtiössä. Hänellä oli sellainen tunne, ettei elä enää kauan. Isä halusi, että jatkan hänen työtään, poika Ilkka ”Ile” Vainio muistelee.

La 19.1. klo 17:00
Risto Ryti -sali, Huittinen

Huhtamon kirkkoa juhlistetaan musiikilla

Tilaisuus

Huhtamon kirkon 90-vuotispäivää juhlistetaan musiikkipainotteisella iltatilaisuudella 20.1.

Ohjelman on koonnut Hilkka Iso-Rautio, joka on juhlassa urkurina. Juhlassa esiintyy Katariinakuoro Lyylikki Laurilan johdolla. Puheen pitää vt. kirkkoherra Jyrki Smolander.

–Tämä ei ole messu eikä jumalanpalvelus, vaan kirkkojuhlailta. Tilaisuus painottuu musiikkiin ja Jumalan sanaan. Jyrki Smolanderin puheen teemana on Kirkko keskellä kylää, valona maailmassa, kertoo Hilkka Iso-Rautio.

 

 

Su 20.1. klo 18:00
Huhtamon kirkko

Kotiseutuluennolla kalaan

Tilaisuus

Kotiseutuluento järjestetään Sataopiston tiloissa Huittisissa 21.1. Jarno Laitala esittää videon kalastuksesta Loimijoella.

Sataopiston ja Huittisten kotiseutuyhdistyksen järjestämään tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ma 21.1. klo 18:00
Sataopiston luokka 110–111, Huittinen

Seurat Huittisissa

Tilaisuus

Seurat Huittisissa torstaina 24.1.Tilaisuudessa puhuvat Antti Koivuniemi sekä Lähetysavun aktiivit.

Avustustavaran keräysauto paikalla klo 17–18. Tarkoitusta varten voi tuoda muun muassa liina- ja vuodevaatteita, vaatteita, jalkineita sekä kuivaa ruokatavaraa.

To 24.1. klo 17:30
Huittisten seurakuntakeskus

Satakunnan Hankintatreffit Huittisissa

Tapahtuma

Huittisissa 30.1. järjestettävät Satakunnan Hankintatreffit auttavat yrityksiä löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

Maakunnan pk-yritykset voivat tavata oman alueen julkisia hankintoja tekeviä tahoja ja esitellä omaa yritystoimintaansa ostajille. Hankintatreffit tarjoavat myös mahdollisuuden kysyä ja keskustella tulevista kilpailutuksista ja yhteistyömahdollisuuksista.

Ke 30.1. klo 15:00 - klo 19:00
Huittisten kaupungintalon valtuustosali

Ikäihmisten palvelut esittäytyvät

Tilaisuus

Huittisten kaupungintalon aulassa on 31.1. mahdollisuus tutustua kaupungin tarjoamiin ikäihmisten palveluihin. Paikalla ovat muun muassa geronomi Minna Kollin, omaishoidon edustaja, kotikuntoutuksen fysioterapeutti Anu Lindroos, kotiutushoitaja Pirkko Mäkinen ja vs. vanhustenhuollon johtaja Jaana Siltanen.

Yli 70-vuotiaille huittislaisille jaetaan liukuesteitä, joita on kuitenkin rajoitettu määrä. Liukuesteiden hakijoilla on oltava mukana jokin henkilötodistus. Tutustumistilaisuuden järjestää kaupungin Ikäihmisten palvelut

To 31.1. klo 12:30 - klo 15:00
Huittisten kaupungintalon aula

Ministeri Saarikko vihkii uuden liikuntahallin

Avajaispäivä

Huittisten uuden liikuntahallin, Tahto Areenan vihkiäispäivänä 10. helmikuuta ohjelma alkaa puolilta päivin. Huittisten kaupunki järjestää päivällä vihkiäistilaisuuden, jonka jälkeen areenalla nähdään ensimmäinen LP-Vampulan kotiottelu. Areenan vihkii käyttöön peruspalveluministeri Annika Saarikko ja ottelussa avauspuheen pitää OP Pohjolan pääjohtaja Timo Ritakallio.

–Vihkiäistilaisuus on kuntalaisille avoin ja ennen varsinaista juhlaa järjestetään yleisölle tutustumiskierroksia, kertoo hallintosihteeri Leena Hakanen.

Su 10.2.
Huittisten uusi liikuntahalli

Sivut