Dollytex-nukkeja Äetsän kirjastossa

Näyttely

Mervi Myllymaan kokoelmista koottu näyttely otsikolla Nuket ovat lapsiani on esillä Äetsän kirjaston vitriineissä 18. lokakuuta asti.

Esillä on Dollytex-nukkeja.

Ke 28.8. - 18.10.
Äetsän kirjasto

Enrico Mazzonen kuvataidetta pääkirjastossa

Näyttely

Raumalla asuva ja työskentelevä Mazzone on varsinkin viime vuosina tullut tun-netuksi valtavasta lyijykynätyöstä, jota hän on tehnyt muun muassa Matkahuollon tyhjässä hallissa ja nyttemmin muutama metri kerrallaan pienemmissä tiloissa Sepän talossa. 97 metriä pitkän ja neljä metriä korkean katkeamattoman työn pitäisi suunnitelmien mukaan olla valmis parin vuoden aikana.

Ma 2.9. klo 09:00 - 28.9. klo 15:00
Huittisten pääkirjasto, Lauttakylänkatu 26

Erkki Nuutisen kuvakulmia

Näyttely

Huittisten museon kesänäyttely nostaa esille Erkki Nuutisen (1906–1988) valokuvia Huittisista.
Savolaissyntyinen Nuutinen tuli opettajaksi Lauttakylän yhteiskouluun 1927. Opettajan työnsä ohella hän toimi 1947–1956 Satakunnan Kansan asiamiehenä ja toimittajana Huittisten ympäristössä.

La 14.9. - 31.10.
Huittisten museo

Muistiystävälliset teot viikon teemana

Tapahtumat

Valtakunnallisen muistiviikon teemana ovat muistiystävälliset teot. Huittisten muistiyhdistys tuo muistiviikolla esille sairastuneiden ääntä ja arkea. Tavoitteena on vähentää muistisairauksiin ja muistisairaisiin ihmisiin liittyviä ennakkoluuloja ja asenteita.

Kirjastossa järjestettävä Muistikummituokio on tunnin mittainen tilaisuus, jonka aikana oppii ja oivaltaa muistisairauksista viisi tärkeää asiaa. Vapaaehtoisen pitämään tuokioon osallistujista tulee muistikummeja, jotka voivat tehdä omassa arjessaan muistiystävällisiä tekoja.

Ma 16.9. - 18.9.
Huittisten kirjasto ja Huittisten kaupungintalon valtuustosali

Sukututkimuksesta elämyksiä

Luento

Sastamalan Opisto järjestää Aloittaisinko sukututkimuksen -yleisöluennon ensi tiistaina Kiikan Kannarissa.

Sukututkimuksessa elämyksiä voi syntyä vaikka siitä, mille paikkakunnille tutkimus johdattaa tai millaisia ammatteja tai kohtaloita ihmisillä on ollut; sotilaita ja räätäleitä vai pappeja ja piispoja. Mistä taloista on naitu joko vaimo tai isäntävävy taloon, naapuritalosta vai toiselta paikkakunnalta. Mihin talon nuoremmat sisarukset ovat sijoittuneet.

Luennolla käsitellään myös sitä, miten hyödyntää internetiä sukututkimuksessa.

Ti 17.9. klo 18:00
Kiikan Kannari, Meijerinahde1 Sastamala

NiceLiike-illassa hyvinvointiasiaa ja musiikkia

Tapahtuma

Zonta-kerho Huittinen järjestää Huittisten Wanhassa Pappilassa keskiviikkona 18.9. NiceLiike -tilaisuuden, jossa ravinnon, levon ja liikunnanmerkityksestä terveyteen luennoi huittislainen liikuntakeskusyrittäjä Maija Tenkanen.

–Olemme yksilöitä ja jokaisen tulisi löytää itselleen sopiva, oikea tapa syödä, liikkua ja levätä. Oman kehon viestit ovat tärkeitä signaaleja omasta hyvinvoinnista ja niitä tulisi oppia kuuntelemaan päivittäin, Tenkanen sanoo.

Hänen mukaansa yleinen kiire, stressi, vähäinen lepo ja uni kuormittavat kehoa ja mieltä kaiken aikaa enemmän.

Ke 18.9. klo 18:00
Huittisten Wanha Pappila

Kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät vaalipaneelissa

Paneeli

Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvaalin vaalipaneeli järjestetään Vammalan seurakuntatalossa torstaina 19.9.

Ehdokkaita haastattelevat kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pirkko Esko ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Suvi Sianoja.

Kysymysehdotuksia voi lähettää sähköpostilla kirkkoherranvirasto. sastamala@evl.fi. Viesti tulee otsikoida ”ehdotus paneelin kysymykseksi”.

To 19.9. klo 19:00
Vammalan seurakuntatalo, Sastamala

Jääkausi, aurinko ja mammutit puhuttavat Israel-illassa

Tilaisuus

Syyskauden toinen yhteiskristillinen Israel-ilta pidetään huomenna torstaina illalla Huittisten Vapaaseurakunnassa.
Illan aiheena on Raamatusta tutun vedenpaisumuksen seurauksena alkanut jääkausi ja toinen Raamatullinen tapahtuma, jolloin aurinko seisoi alallaan 11 tuntia. Aiheista alustaa Tapani Suoja-nen.
Jääkaudesta on paljon tutkittua tietoa, mutta ajoituksen suhteen Raamattu ajoittaa sen paljon lähemmäksi nykyaikaa. Samoin jääkauden kestoaika on paljon lyhyempi kuin annetaan ymmärtää. Raamatussakin kerrotaan asioita, jotka tapahtuivat jääkauden aikana.

To 19.9. klo 19:00
Huittisten Vapaaseurakunta, Lauttakylänkatu 1

Tiejuhla Rekikoskella

Tilaisuus

Rekikosken Kylätalolla pidetään lauantaina 21.9. tiejuhla kunnostetun Rekikoskentien kunniaksi. Juhlassa kuullaan tien historiaa ja Tytti Pihlajamäki esiintyy.

La 21.9. klo 14:00
Rekikosken kylätalo, Huittinen

Tansseilla varoja Joulupuukeräykseen

Tanssit

Kiikan Nuorisoseura järjestää lauantaina 21.9. hyväntekeväisyystanssit Kiikan nuorisotalolla. Esiintyjänä on Jyrki Mäkelä & Cavaljeer.
Tilaisuuden tuotto ohjataan lyhentämättömänä Sastamalan Joulupuukeräykseen. Hyväntekeväisyyskeräyksen tavoitteena on antaa joululahja vähävaraisten sastamalalaisten perheiden lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.
Tilaisuus on maksullinen.

Hyväntekeväisyystanssit Kiikan nuorisotalolla la 21.9. klo 19–23

La 21.9. klo 19:00 - klo 23:00
Kiikan nuorisotalo (Törmätie 8,Sastamala)

Sivut