Elämää museon kulmille

Tapahtuma

–Kyllä teidän kätenne ovat taitavat, totesi Ritva Lehtimäki, kun hän tutustui kesän ensimmäisen kesätyöläistorin antiin Huittisten museon pihamaalla.
Kaksi tapahtumakertaa on tänä kesänä vielä jäljellä, heinäkuussa 12. päivä ja elokuussa 9. päivä

Museonjohtaja Satu Rantalan mukaan museon kulmille ideoitiin elämää yhdessä elinvoimajohtaja Riikka Peipon ja markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitasen kanssa.
–Havahduimme asiaan tänä vuonna sen verran myöhään, että monet käsityöläiset olivat jo ehättäneet tehdä kesämenosuunnitelmansa, Rantala kertoo.

Ensimmäisellä kerralla paikalla olivat huittislaiset keraamikot Sirpa Luukkonen ja Anu Isokallio-Välimäki, lastulintuja vuoleva Joel Nokelainen sekä vuohenmaitopohjaisia ihonhoitotuotteita tekevän Vuohelman Petra Juvela.
–Jatkossakin torilla ovat myyjinä vain ammatikseen toimivat käsityöläisyrittäjät, Rantala lisää.

Käsityöläistori-iltoina museo on poikkeuksellisesti auki iltaseitsemään asti.
–Tapahtuman ajan museoon pääsee tutustumaan periaatteella "maksa, mitä haluat" eli kävijä voi päättää pääsylippunsa hinnan itse, Rantala sanoo.

Perjantaina 12.7. tapahtuma levittäytyy Kirkkopuistoon. Leikkimielisessä perinnepelien haasteturnauksessa joukkueet ottavat mittaa toisistaan kaupunkikyykässä, renkaanheitossa ja tykkimiehen kroketissa.
–Haastajajoukkueen ovat joukoistaan koonneet Huittisten Hullut Miehet, Rantala kertoo.Turnauksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla pelejä ja saada Joel Nokelaiselta vinkkejä pelivälineiden valmistamiseen.

 

Käsityöläistori Huittisten museon pihalla pe 12.7. ja pe 9.8. klo 15–19
12.7. leikkimielinen perinnepeliturnaus klo 15.30

Keraamiikkapaja Kruukun Anu Isokallio-Välimäki tuoksutteli Petra Juvelan Vuohelma-tuotteita.
Pe 9.8.
Huittisten museon piha