Näytelmä syntyi arkielämän havainnoista

Kesäteatteri

Vesarannan kesäteatterin tämän suven näytelmä syntyi tavallisuudesta poikkeavalla tavalla.
Ernomasta peliä -näytelmän perustana on näyttelijäryhmän tekemiä arkielämän havaintoja sekä oivalluksia. Ryhmän ideoinnin pohjalta esityksen käsikirjoitti Tiina Laaninen. Hän on myös näytelmän ohjaaja Sastamalan Vammalassa.

–Näytelmässä kuvataan maalaiskylän elämää yhden kesän aikana. Tapahtumia seurataan kolmen ikäpolven vinkkelistä, Laaninen sanoo.

–Ilonaiheiden lisäksi jokaisella roolihahmolla on myös omat murheensa, niin kuin ihmisillä elämässä yleensäkin. Joku etsii sitä oikeaa, yksi murehtii omaa tai ikääntyvän läheisensä terveyttä, kolmas pettyy rakkaudessa ja eräs ihmettelee, miksei porkkanapenkki ole jo taimella, käsikirjoittaja-ohjaaja kertoo.

Laaninen lupaa, että parituntisen kappaleen aikana selviää muun muassa, miten rakkauteen pettynyt kaupunkilaislady viihtyy kesäksi vuokraamassaan mummonmäkissä, kuinka moni kylän mies eksyy illalla mökin tietämille ja miten reagoi mökin omistaja, kun saa tietää mökissään asuvan vieraan naisen.

–Eikä helppoa ei ole aikuisilla pojillakaan, jotka yrittävät remontoida mökkiä, toinen maalaisjärjen, toinen insinööritiedon varassa, hän lisää.

 

Ernomasta peliä -näytelmä pe 6.7., su 8.7., ke 11.7., su 15.7., ke 18.7., su 22.7., ke 25.7., pe 27.7. ja su 29.7. klo 19.

Onni Kilimäki (vas.) (Matti Wiikari), Kyösti Kuttukallio (Niki Mäkilä) ja Edward Kuttukallio (Elmer Vuokko) haluavat kunnolliset mitat remonttia varten. (Kuva: Tiina Laaninen)t
Pe 27.7. - 29.7.
Vesarannan kesäteatteri, Maurialantie 433, Sastamalan Vammala