Muistot maalataan posliiniin

Näyttely

Posliinille on maalattu punainen, vanha resiina ja teksti ”viimeinen kevät”. Tarinan muodostumiseen tulkitsijan mielessä ei paljon muuta tarvita.

–Teksti viittaa kuuluisaan Viimeinen kevät -nimiseen lauluun. Kuvalla maalaaja on halunnut kunnioittaa rautateillä työuransa tehneen isän muistoa, posliininmaalausta opettava Sirpa Poikela kertoo.

Poikelan mukaan posliininmaalaajien keski-ikä on viidenkympin toisella puolen. Hän haluaisi enemmän nuoria harrastuksen pariin.

–Perinteinen posliininmaalaus mielletään kuvien jäljentämiseksi, mutta se on paljon muutakin kuin kukkamaalausta.

Äetsän kirjastoon on koottu kahdeksan oppilaan töitä Sastamalan opiston posliininmaalauskurssilta. Kirjaston lasivitriinit sanelevat esille asetettavien töiden koon.

–Yksi kurssilaisista teki posliinilaatat, jotka valettiin betoniin. Isot laatat löysivät oman paikkansa mökiltä, kivisten kallioiden päältä.

Posliininmaalauksessa voi käyttää erilaisia tekniikoita, muun muassa marmorointia, kultausta, pesu- ja tuputustekniikkaa tai wipe out -tyyliä. Näyttelyssä on esillä myös muutama raapetyö.

Posliininmaalauskurssin töitä Äetsän kirjastossa heinäkuun loppuun kirjaston aukioloaikoina ma ja to 11–18, ti–ke 11–16, pe 11–16. Kirjasto on suljettu 8.–21.7., omatoimikäyttö on mahdollista.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan 26.6.-Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Näyttelyyn on koottu kahdeksan Sastamalan opiston posliininmaalauskurssin oppilaan töitä.
Ti 23.7. - 22.7.
Äetsän kirjasto