Värien matkassa akvarellien voimalla

Näyttely

Vampulalainen taidemaalari Tatsuo Hoshika valikoi Harjavallan Akvarellibiennaalin tämän kesän maalaukset. Teemana on Värien matkassa.

–Värit ovat sydäntäni lähellä ja minulle niin tärkeät. Kun muutin Suomeen yli kolmekymmentä vuotta sitten, huomasin, että suomalaisen luonnon vuodenajat ja värien maailma ovat hyvin rikkaat ja valo erityinen jokaisena vuodenaikana. Tämä on innoittanut minua. Olen kuvannut väreillä tunteitani ja värimaailmoilla erilaisia elämänvaiheita. Värien ja tunteiden kohtaaminen on hyvin mielenkiintoinen ja odotan sen näkyvän myös töissä.Hoshika toteaa.

Heinäkuun lopulla avautuvassa näyttelyssä esillä on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Sataopiston vuosittain Harjavallassa järjestämillä akvarellikursseilla syntyneitä teoksia tältä ja viime vuodelta.
Kurssien osallistujat ovat kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia eri puolilta Suomea.

Heinäkuun viimeisen viikon kursseilla opettavat Hoshikan lisäksi Maikki Haapala, Krista Kortelainen, Marja Mali, Paavo Paunu ja Alina Sinivaara. Myös opettajien teoksia ripustetaan näyttelyyn.

Näyttelyn Emil Cedercreutzin museossa järjestävät Suomen Akvarellitaiteen yhdistys, Sataopisto, Harjavallan Seudun Taideseura ja museo.

 

Näyttely Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa 31.7.–30.9.

 

Ke 26.9. - 30.9.
Emil Cedercreutzin museo Harjavallassa