Kirjastosta oppia internetin käyttöön ja sähköiseen asiointiin

Opastus

Huittisten pääkirjastossa saa marraskuun 6. päivästä lähtien maksutonta ryhmäopastusta viikoittain vaihtuvista aiheista.
Ensimmäisellä kahden tunnin mittaisella kerralla tutustutaan selaimiin, tiedonhakuun ja tietoturvaan. Seuraavalla viikolla harjoitellaan sähköpostitoimintoja. Kolmannen viikon aiheena ovat erilaiset laitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit. Viimeisellä kerralla esitellään netistä löytyviä "viihdepalveluita", esimerkiksi Yle Areenaa ja vastaavia.
–Kysymyksille ja toiveille on myös jätetty tilaa, toteaa ohjaaja Emil Eskolin.

Ti 6.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Aina ei tiedä mitä kalikan sisältä löytyy

Näyttely

–Kun olin pikkupoika, asuimme Kärkkäänjoella ja meillä oli vanhan valimon yläkerrassa puusorvi. Palojoen Kalle kävi siellä sorvaamassa keinutuolin osia. Katselin sitä touhua ja silloin kipinä syttyi, sanoo Veli-Matti Wasell.

Puun sorvaaminen jäi kuitenkin vuoksiksi taka-alalle betonin parissa leipätyönsä tehneelle Wasellilta.

–Hankin sorvin ja kantapään kautta hain opin sorvaukseen. Köyliöläiselta Heikosen Aulikselta olen saanut hyviä vinkkejä, mutta mitään kursseja en ole käynyt. Netistä löytyy sorvaukseen ohjeita.

Turhan vakavasti Wasell ei harrastustaan ota.

To 15.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Musiikki rytmittää maalaamista

Näyttely

Huittislainen Kimmo Trogen innostuu väreistä. Hän kuvaa paljon erilaisia maisemia ja miljöitä ja hahmottelee työn sen jälkeen hiilellä paperille ennen kuin piirtää kankaalle maalattavan työn. Mutta ei yksi yhteen.

–Väri on musiikkia ja musiikki on väriä. Tällä näyttelyni nimellä haluan kertoa omista maalaustavoistani. Kun olen tulostanut kuvat suuremmiksi, musiikin voimalla saan ne sellaiseen muotoon, jonka maalaan kankaalle. Harvoin löytää valmista miljöötä, jonka haluaisin maalata. Siirrän talojen paikkoja ja sommittelen koko pihapiirin uusiksi, sanoo Kimmo Trogen.

To 15.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Huittisissa Ooppera- ja Laatukinoa

Elävä kuva

Kinoset jatkaa Oopperakino-sarjaan niin Huittisten Kinossa kuin Kinosetin Sastamalan, Loimaan ja Someron elokuvateattereissa.

Tämän syksyn oopperoita ovat Giocomo Puccinin Tosca ja Wolfgang Amadeus Mozartin Ryöstö Seraljista.

Martina Serafinin tähdittämä Tosca esitetään 29.9. klo 13 ja 4.10 klo 18. Ryöstö Seraljissa -oopperan aika on 17.11. klo 13 ja 22.11. klo 18.

 

Kinosetin syksyyn mahtuu myös laatuelokuvien sarjakino.

17.9. alkaneessa sarjassa esitetään 1.10. Tom Volfin ohjaama Maria by Callas ja 22.10. Sebastián Lelionin Tottelemattomuus.

La 17.11. - 22.11.
Kino 1-2, Huittinen

Koukkuja ja kertomuksia

Kokoontuminen

Huittisten kirjastopalvelut ja Takatikki ry järjestävät syksyn aikana Tarinakoukkuja, jotka yhdistävät käsitöitä ja lyhyitä tarinoita, joita kuunnellaan joko äänikirjoista tai luettuna.
Tarinakoukun tavoitteena on koota yhteen erilaisia ihmisiä yhdessäoloon ja tuoda iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan.

Osallistujat voivat tehdä omia käsitöitään tai vaan kuunnella tarinoita. Tarinavinkkejä voi esittää kirjastolle.

Ke 21.11.
Huittisten kirjaston Hermanni-sali

Kokemäenjoki puhuttaa seminaarissa

Tapahtuma

Kokemäenjoen tulevaisuutta hahmotteleva Vesivisio on teemana Kokemäenjoen äärellä  -seminaarissa Porin yliopistokeskuksella 21.11.

Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua siitä, mitä kestävä käyttö Kokemäenjoen vesistöalueella on sekä miten eri käyttömuodot tulisi sovittaa yhteen.

Lyhyiden alustusten ja keskusteluiden ohella seminaarin yhteydessä järjestetään posterinäyttely. Näyttelyssä alueen toimijoilla  – esimerkiksi kunnat, tutkimuslaitokset ja kyläyhdistykset – on mahdollisuus esitellä omaa työtään Kokemäenjoen kestävän käytön edistämiseksi.

Ke 21.11. klo 14:00
Porin yliopistokeskus

Omakuvia Länsi-Suomen opistolla

Tanssiesitys

Länsi-Suomen opiston tanssitaiteen linjan syksyn ensimmäinen produktio Maiwei sukeltaa tänään keskiviikkona omakuvien maailmaan. Maiwei kertoo neljästä erilaisesta matkasta, oman itsensä löytämisestä sekä pelkojen voittamisesta.

Tanssitaiteen linjan opiskelijat Klara Behm, Kirsi Karvinen, Carita Koivula-Pukkila ja Pekka Makkonen ovat työstäneet sooloteoksiaan syksyn ajan. Neljässä erilaisessa koreografiassa läsnä on niin menneisyys, tämä hetki kuin tulevaisuuskin.

Näytökseen on vapaa pääsy.
 

Ke 21.11. klo 20:00
Länsi-Suomen opisto, Aino Voipion tie 30

Tyyster laulaa Vuorenmaan kirkossa

Konsertti

Samuli Jokisen säestämä Maria Tyyster konsertoi Vuorenmaan kirkossa Köyliössä 23.11.
Vuoden 2014 tangokuningatar julkaisi heinäkuussa Ei kätellä -sinkun bändinsä Rodeon kanssa.
–Hyväntuulinen ystävyydestä ja läheisyydestä kertovasta laulusta  löytyy country-sävytteistä poljentoa. Halusin, että kappaleella soittavat oman bändini soittajat. He ovat nuoria ja motivoituneita, lisäksi heillä on tuoreita ideoita, Tyyster kertoo Gramofonin verkkosivulla.
Vuorenmaan konsertin säestäjä, pianoa ja urkuja soittava Jokinen on yksi Rodeon musikanteista.

Pe 23.11. klo 18:00
Vuorenmaan kirkko, Köyliö

Tulkoon Joulu -konsertti Vampulan kirkossa

Hyväntekeväisyyskonsertti

Vampulan kirkossa järjestetään Tulkoon Joulu -hyväntekeväisyyskonsertti sunnuntaina. Konsertissa laulavat Petri Kiiski ja Paula Pietilä.
He johdattelevat lähestyvän joulun ajan tunnelmiin muun muassa Anna-Maija Kaskisen, Petri Laaksosen ja Pekka Simojoen lauluilla.

Laulujen lomassa rovasti Heikki Mäkelä esittää selkokielelle mukauttamiaan psalmeja sekä omia ja Jaakko Haavion tekstejä.

Maksullisen konsertin tuotto käytetään Vampulan nuorten ja Annalan vanhusten hyväksi. Konsertin järjestää Lions Club Vampula.
 

Su 25.11. klo 18:00
Vampulan kirkko

Pyhää Katariinaa muistetaan Huittisissa

Tilaisuus

Huittisten myöhäiskeskiaikaisen kivikirkon nimipäivä Katariinanpäivä juontuu Pyhästä Katariina Aleksandrialaisesta.
Hänen väkipyörä-symbolinsa, tosin hyvin kuluneena, näkyy yhdessä kirkon ristikeskiön pylväistä. Väkipyörä muistuttaa siitä, että hänet väännettiin sellaisessa kuoliaaksi, koska ei suostunut silloisen keisarin  kosintaan eli yhdeksi ilotytöksi tämän haaremiin.

Su 25.11. klo 18:00
SLEY:n rukoushuone, Huittinen

Sivut