Luonnon ja mielikuvituksen siivekkäitä

Näyttely

–Ykkösharrastukseni on linnut ja maalaaminen ja piirtäminen on tullut mukaan sivuharrastuksena, köyliöläinen Kari Kekki toteaa.

Sarjakuviakin Kekiltä on syntynyt.
–Niitä tein useita vuosia valtakunnalliseen Linnut–lehteen ja Satakunnan linnut –lehteen.

Valtaosassa Kari Kekin töistä linnut on kuvattu tarkasti luonnonmukaisena. Vampulan kirjaston syyskuun näyttelyssä on kuitenkin myös osio, jossa Kekki on antanut mielikuvituksen leikkiä. Niissä töissä nähdään millaisia lintuja luonnossa voisi olla.

Ti 11.9. - 28.9.
Vampulan kirjasto

Hunajapäivässä maistiaisia ja tietoa mehiläisistä

Tapahtuma

Huittisten S-marketin takanaolevalla tontilla olevista mehiläispesistäkorjattiin elokuunalussa ensimmäinen hunajasato,joka on nyt pakattulasipurkkeihin. Opetuspesien mehiläisiä ovat hoitaneet Mehiläisiä maatiloille -hakkeenhunajantuottajakurssilaiset.

Opetuspesistä saatua hunajaa maistatetaan 18.9. S-marketin aulassa.
Lähihunajamaistiaisten lisäksi hunajapäivässä on tarjolla hunajan käyttövinkkejä sekä tietoa mehiläisten elämästä, hoidosta ja hunajantuotannosta.

Tapahtuman järjestää Mehiläisiä maatiloille -hanke.

Ti 18.9. klo 10:00 - klo 17:30
Huittisten S-marketin aula

"Huisin hauskoja" elokuvia iltamissa

Tapahtuma

Huittisten Me Itse Hulivilit järjestää osallisuusiltamat Wanhalla WPK:lla Huittisissa tiistaina 18.9.

Ensi-illassa on silloin elokuva Meikäläisten Huittinen sekä - niin kuin Hulivilit itse sanovat - muita kummallisia ja huisin hauskoja yhteisöelokuvia.

Illan aikana puhutaan myös siitä miten Satakunnassa on tänä vuonna edistetty vammaisyhteisöiden kulttuuritoimintaa ja kulttuurin saatavuutta.

Ti 18.9. klo 18:00
Wanha WPK, Huittinen

"Nuket ovat lapsiani"

Näyttely

Kaikki alkoi kasvoista. Silmät suuret, posket pyöreät, ripset pitkät, pienet huulet törröllään.

–Lapsenomaisuus nuken kasvoissa... Siinä on jotain, joka lukitsee katseen, kiikkalainen nukkekeräilijä Mervi Myllymaa perustelee harrastustaan.

Useita kymmeniä vuosia kestänyt keräily on johtanut siihen, että Myllymaan omakotitalossa on yli sata nukkea. Espanjalaisia ilmenukkeja, suomalaisia Dollytex-nukkeja, Pipsa-nukkeja, mutta myös paljon, paljon, paljon muita. Nuket ovat aina kiinnostaneet.

Syyskuun loppuun asti osa Myllymaan nukeista on esillä Äetsän kirjastossa.

Ke 19.9. - 28.9.
Äetsän kirjasto

Muistiystävällisiä tekoja milloin vaan

Tapahtumat

Huittisten muistiyhdistys toteuttaa muistiviikolla muistiystävällisiä tekoja yhdessä Huittisten seurakunnan ja Huittisten kaupungin kanssa.

Kirkossa järjestetään sunnuntaina 16.9.Muistimessu. Se on tavallista lyhyempi jumalanpalvelus, jossa lauletaan paljon tuttuja virsiä.
Muistikävely-ulkoilutapahtuma käynnistyy Huhkolinnan pihalta 19.9. Matkan varrella on helppoja muistirasteja. Tapahtumasta saa myös muistineuvoja.
Muistiviikon tilaisuudet ovat kaikille halukkaille avoimia.

Su 16.9. klo 10:00
Huittisten kirkko
Ke 19.9. klo 14:00
Lähtö Huhkolinnan pihalta

Koukkuja ja kertomuksia

Yhdessäolo

Huittisten kirjastopalvelut ja Takatikki ry järjestävät syksyn aikana Tarinakoukkuja, jotka yhdistävät käsitöitä ja lyhyitä tarinoita, joita kuunnellaan joko äänikirjoista tai luettuna.
Tarinakoukun tavoitteena on koota yhteen erilaisia ihmisiä yhdessäoloon ja tuoda iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan. Osallistujat voivat tehdä omia käsitöitään tai vaan kuunnella tarinoita. Tarinavinkkejä voi esittää kirjastolle.

Ke 19.9. klo 17:00
Huittisten kirjaston Hermanni-sali
Ke 24.10. klo 17:00
Ke 21.11. klo 17:00

Pekka Vuoren tonttuja ja satujen sinistä hämärää

Näyttely

Kiikkalaissyntyisen kuvittajan ja kirjailijan Pekka Vuoren satukirjojen kuvituksia on esillä Suomalaisen kirjan museossa Pukstaavissa  Sastamalassa. Piippalakkien maisemissa -näyttely esittelee Vuoren tuotantoa erityisesti satumaisemien ja tonttuhahmojen kautta.

To 20.9. - 28.2.
Pukstaavi, Marttilankatu 12, Sastamala

Värien matkassa akvarellien voimalla

Näyttely

Vampulalainen taidemaalari Tatsuo Hoshika valikoi Harjavallan Akvarellibiennaalin tämän kesän maalaukset. Teemana on Värien matkassa.

–Värit ovat sydäntäni lähellä ja minulle niin tärkeät. Kun muutin Suomeen yli kolmekymmentä vuotta sitten, huomasin, että suomalaisen luonnon vuodenajat ja värien maailma ovat hyvin rikkaat ja valo erityinen jokaisena vuodenaikana. Tämä on innoittanut minua. Olen kuvannut väreillä tunteitani ja värimaailmoilla erilaisia elämänvaiheita. Värien ja tunteiden kohtaaminen on hyvin mielenkiintoinen ja odotan sen näkyvän myös töissä.Hoshika toteaa.

To 20.9. - 30.9.
Emil Cedercreutzin museo Harjavallassa

Huittisten museossa mustaa paperia ja pellon piennarta

Näyttely

Taiteilija Emil Cedercreutz (1879–1949) leikkasi siluetteja 5–6-vuotiaasta pojannappulasta lähtien. Lapsena häntä kiehtoivat erityisesti köyliöläisen kotikartanon torpparien 140 hevosta.
–Maatalous olikin yksi aihealueista, joista Cedercreutz teki eniten siluettikuvia. Hän kuvasi paljon maaseudun ja maatalojen päivittäistä elämää ja työntekoa. Silueteissa esiintyi sekä ihmisiä että eläimiä, toteaa museoamanuenssi Satu Tenhonen Emil Cedercreutzin museosta Harjavallasta.

La 22.9. - 28.10.
Huittisten museo

Naisille metsäpäivä Huittisissa

Tapahtuma

Naisille tarjotaan  Huittisissa mahdollisuus saada tietoa metsänhoidosta. Metsäpäivän teemoja ovat taimikonhoito ja harvennushakkuut, joihin tutustutaan ensin teoriassa ja sen jälkeen maastokohteissa.
Teoriaosuus pidetään kaupungintalon valtuustosalissa, mistä lähdetään puolen päivän jälkeen metsään. Päivä päättyy iltapäivällä puoli neljän tienoilla.
Naisten metsäpäivän järjestävät Suomen metsäkeskuksen Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke ja MHY Satakunta. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

 

La 22.9. klo 09:00 - klo 15:30
Huittisten kaupungintalon valtuustosali ja metsäkohteet

Sivut