Yleisöluistelua jäähallilla

Tapahtuma

Huittisten kaupunki kustantaa talvikaudella kaikkiaan kahdeksan kaikille vapaata yleisöluisteluvuoroa Huittisten jäähallilla. Vuoroja valvovat MLL Huittinen ja Askel Eteenpäin ry.

Ensimmäinen koko perheelle tarkoitetuista luisteluvuoroista on sunnuntaina 3. marraskuuta kello 14-15. Luistimien lisäksi jäällä tarvitaan kypärä. Mailoja ei saa ottaa luisteluvuorolle. Jäähallilta löytyy käteviä, säädettäviä luisteluapureita, jos luistelemaan opettelu on vasta alussa.

Su 3.11. klo 14:00 - 16.2. klo 11:00
Huittisten jäähalli

Kotitietokoneista konein ja sanoin

Perjantaipaussi ja näyttely

Mikrotietokonekulttuurin synty- ja kehitysvaiheet 1980- ja 1990-luvun Suomessa ovat aiheena Perjantaipaussissa 13.12. Huittisten kirjastossa. Aiheesta luennoi Suomen kotitietokoneharrastamisen historiasta väitellyt Petri Saarikoski.

Maksuttoman luennon järjestävät Sataopisto ja Huittisten kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Joulukuun ajan kirjastossa on myös näyttely 80-luvun kotitietokoneista.

Ti 3.12. - 31.12.
Huittisten kirjasto

Syksyn värejä piirustuskilpailussa

Näyttely

Syksyn väriloisto oli aiheena, kun taideseura Indigo järjesti huittislaisille esi- ja peruskoululaisille kuvataidekilpailun.

1.–3. luokkien sarjan voitti Loiman koulun tokaluokkalainen Juhani Heikkilä.
Loiman koululaisille menivät muutkin palkinnot. Tokaluokkalainen Aino Kaitanen oli toinen ja tokaluokkalainen Julia Mäkinen kolmas.
Sarjan kunniamaininnan sai Loiman koulun ekaluokkalainen Elsa Toivo.

To 5.12. - 31.12.
Huittisten kirjaston lukusali

Kotiseutuyhdistys kokosi näyttelyn Pitkäsen maalauksista

Näyttely

”Mauri oli vaatimaton, hymyilevä mies, jonka maalaukset olivat luonnonmukaisia, lähellä klassista taidetta. Luonto oli Maurille läheinen. Itse hän kertoi, että metsä on hänen koulunsa.”
Noin muistelee tämän vuoden Huittisten Joulu -lehdessä.Leena Salpio Huittisten kirjaston näyttelyn joulukuun maalaria, Mauri Pitkästä (1899–1966).

Näyttelyn Huittisissa vaikuttaneen Pitkäsen maalauksista kokosi Huittisten Kotiseutuyhdistys. Taulut ovat lainassa yksityiskokoelmista.
Näyttelyn maalauksista useimmat ovat kuvia luonnosta.

To 5.12. - 31.12.
Huittisten kirjaston Hermanni-sali