Luonnon ja mielikuvituksen siivekkäitä

Näyttely

–Ykkösharrastukseni on linnut ja maalaaminen ja piirtäminen on tullut mukaan sivuharrastuksena, köyliöläinen Kari Kekki toteaa.

Sarjakuviakin Kekiltä on syntynyt.
–Niitä tein useita vuosia valtakunnalliseen Linnut–lehteen ja Satakunnan linnut –lehteen.

Valtaosassa Kari Kekin töistä linnut on kuvattu tarkasti luonnonmukaisena. Vampulan kirjaston syyskuun näyttelyssä on kuitenkin myös osio, jossa Kekki on antanut mielikuvituksen leikkiä. Niissä töissä nähdään millaisia lintuja luonnossa voisi olla.

Ti 11.9. - 28.9.
Vampulan kirjasto

"Nuket ovat lapsiani"

Näyttely

Kaikki alkoi kasvoista. Silmät suuret, posket pyöreät, ripset pitkät, pienet huulet törröllään.

–Lapsenomaisuus nuken kasvoissa... Siinä on jotain, joka lukitsee katseen, kiikkalainen nukkekeräilijä Mervi Myllymaa perustelee harrastustaan.

Useita kymmeniä vuosia kestänyt keräily on johtanut siihen, että Myllymaan omakotitalossa on yli sata nukkea. Espanjalaisia ilmenukkeja, suomalaisia Dollytex-nukkeja, Pipsa-nukkeja, mutta myös paljon, paljon, paljon muita. Nuket ovat aina kiinnostaneet.

Syyskuun loppuun asti osa Myllymaan nukeista on esillä Äetsän kirjastossa.

Ke 19.9. - 28.9.
Äetsän kirjasto

Nälkäpäiväkeräyksessä lippaita ja leivänmyyntiä

Tapahtumat

Nälkäpäivää vietetään 20.–22.syyskuuta. Tämän vuoden nälkäpäiväkeräyksellä kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan äkillisten katastrofien uhreja sekä kotimaassa että ulkomailla.

 

Vampulan SPR:n väki myy Toripuodin naisten leipomia kakkoja torstaina ja perjantaina Vampulan Kauppakulman edessä.

–Leipämyynnin lisäksi meillä on vapaaehtoisia lipaskerääjiä. Lipaskeräys järjestetään myös päiväkodissa ja koulussa, kertoo Vampulan osaston sihteeri Henna Stenfors.

Hän lisää, että Nälkäpäivään liittyvät myös vierailut koulussa ja päiväkodissa.

To 20.9. - 22.9.
Kauppakulman edusta Vampulassa, S-market ja K-supermarket Lautturi Huittisissa sekä Keikyä-talo ja Pehulan tori Sastamalan Keikyässä

Huittisten museossa mustaa paperia ja pellon piennarta

Näyttely

Taiteilija Emil Cedercreutz (1879–1949) leikkasi siluetteja 5–6-vuotiaasta pojannappulasta lähtien. Lapsena häntä kiehtoivat erityisesti köyliöläisen kotikartanon torpparien 140 hevosta.
–Maatalous olikin yksi aihealueista, joista Cedercreutz teki eniten siluettikuvia. Hän kuvasi paljon maaseudun ja maatalojen päivittäistä elämää ja työntekoa. Silueteissa esiintyi sekä ihmisiä että eläimiä, toteaa museoamanuenssi Satu Tenhonen Emil Cedercreutzin museosta Harjavallasta.

La 22.9. - 28.10.
Huittisten museo

Naisille metsäpäivä Huittisissa

Tapahtuma

Naisille tarjotaan  Huittisissa mahdollisuus saada tietoa metsänhoidosta. Metsäpäivän teemoja ovat taimikonhoito ja harvennushakkuut, joihin tutustutaan ensin teoriassa ja sen jälkeen maastokohteissa.
Teoriaosuus pidetään kaupungintalon valtuustosalissa, mistä lähdetään puolen päivän jälkeen metsään. Päivä päättyy iltapäivällä puoli neljän tienoilla.
Naisten metsäpäivän järjestävät Suomen metsäkeskuksen Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke ja MHY Satakunta. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

 

La 22.9. klo 09:00 - klo 15:30
Huittisten kaupungintalon valtuustosali ja metsäkohteet

Geokätköilijät siivoilevat Ripovuorella

Tempaus

Satakunnan geokätköilijät tulevat siivoilemaan Huittisten Ripovuorta 22.9.

He toivovat, että mahdollisimman moni muukin tulisi paikalle.
–Tutut ja tuntemattomat, harrastajat ja ne jotka miettivät mitä geokätköily oikein on, luettelee geokätköilijä Erja Mäkelä.

Tempaus on Huittisten ensimmäinen  geokätköilijöiden siivoustapahtuma eli CITO (Cache In, Trash Out).

La 22.9. klo 14:00 - klo 16:00
Huittisten Ripovuori

Yhteislaululla rahat riksaan

Konsertti

Suuren ja innostuneen yleisön Tuulikki-Vampulan lentokentän halliin kerännyt elokuinen yhteislauluilta sai konsertin järjestäneet tahot lyömään hynttyynsä yhteen toisenkin kerran – tällä kertaa Risto Ryti -salissa.
Konsertti sai ylevämmänkin tarkoituksen, kun järjestäjät saivat vinkin Huittisten ikäihmisille haaveillusta riksasta. Nyt tilaisuuden tuotto ohjataankin lyhentämättömänä tähän tarkoitukseen.

Su 23.9. klo 15:00
Risti Ryti -sali

Värien matkassa akvarellien voimalla

Näyttely

Vampulalainen taidemaalari Tatsuo Hoshika valikoi Harjavallan Akvarellibiennaalin tämän kesän maalaukset. Teemana on Värien matkassa.

–Värit ovat sydäntäni lähellä ja minulle niin tärkeät. Kun muutin Suomeen yli kolmekymmentä vuotta sitten, huomasin, että suomalaisen luonnon vuodenajat ja värien maailma ovat hyvin rikkaat ja valo erityinen jokaisena vuodenaikana. Tämä on innoittanut minua. Olen kuvannut väreillä tunteitani ja värimaailmoilla erilaisia elämänvaiheita. Värien ja tunteiden kohtaaminen on hyvin mielenkiintoinen ja odotan sen näkyvän myös töissä.Hoshika toteaa.

Ke 26.9. - 30.9.
Emil Cedercreutzin museo Harjavallassa

Huittisissa Hullun Miehen Hölkkä

Liikuntatapahtuma

Huittisissa juostaan ensi viikon lauantaina Huittisten Hullu Hölkkä. Kilpasarjoina ovat virallisesti mitatut puolimaraton ja neljännesmaraton eli 21,1 ja 10,5 kilometrin matkat.
Matalamman kynnyksen hölkkäreitin pituus on 6,4 kilometriä. Siihen voi osallistua myös kolmen ”hullun” miehen tai naisen joukkueena. Hullunkurisimmat hölkkäasut palkitaan.

La 29.9. klo 11:00
Huittisten keskusurheilukenttä

Saako tulla tällaisena?

Keidasmessu

–Ihmisen sisällä on kutsu toteuttaa itseään juuri erityisellä tavalla, mutta arki voi täyttyä kaikella muulla, mikä estää löytämästä omia kasvojaan. Keskity löytämään omat kasvosi, oma tiesi, toteaa turkulainen taiteilija Jani Heikkilä.
Hän vierailee sunnuntaina Keidasmessussa Huittisissa.

Messun teemana on Saanko tulla tällaisena?
Keidasmessussa puhuu Pimma Dahlman ja liturgina toimii Minna Kultalahti.

Musiikista vastaavat Petri Bondfolk ja kumppanit. Messussa käytetään Viisikielinen-laulukirjaa.

Su 30.9. klo 16:00
Huittisten seurakuntakeskus

Sivut