”Kielkakkaroille” kyytiä Huittisissa

Pitäjäjuhla

Viipurin läänin Pyhäjärven pitäjäjuhlia vietetään Huittisissa 21.7. Juhlat järjestetään nyt 73. kerran. Huittisissa juhlia on ollut arviolta kymmenkunta kertaa.

Huittinen on ollut Kiikan, Keikyän, Nokian, Tampereen, Suodenniemen ja Lavian tavoin jatkosodan jälkeen pyhäjärveläisten pääsijoituspaikkoja.

–Vaikka aikaa on kulunut, Pyhäjärvi-juhlilla on ihan sama merkitys kuin ennenkin. Juhlat lisäävät karjalaisten yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja meillä on tarve edelleen kokoontua. Aika harvassa on kuitenkin niitä immeisiä, jotka ovat syntyneet Pyhäjärvellä, sanoo Pyhäjärvi- juhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Heikki Kiiski. (..)

Pyhäjärvi-juhlan alussa on juhlamessu Huittisten kirkossa aamukymmeneltä, jossa liturgina on Liedon seurakunnan kappalainen Harri Ruskeepää. Saarnan pitää Sastamalan seurakunnan seurakuntapastori Tarja Kopalainen.

Messun jälkeen on kunniakäynti sankarihaudalla, jossa puheen pitää Heikki Kiiski.

Vpl. Pyhäjärven voimistelu- ja urheiluseura Kaiun muistoviesti juostaan Huittisten keskusurheilukentällä.

Päiväjuhla vietetään Huittisten seurakuntakeskuksessa. Juhlapuheen pitää farmasian tohtori Manu Eeva, joka toimii apteekkarina Porin Toejoella. Hän on kotoisin Kauvatsalta. Proviisoriksi hän valmistui vuonna 1994, mutta jatkoi suoraan farmasian opintoja tavoitteena tohtorin tutkinto. Hän toimi pitkään lääketeollisuuden palveluksessa erilaisissa tehtävissä, kunnes siirtyi apteekkialalle vuonna 2014.

 

Tapahtumatiedot
Messu Huittisten kirkossa klo 10
Kaiun muistoviesti keskusurheilukentällä klo 12.15
Päiväjuhla seurakuntakeskuksen Birgitta-salissa klo 14

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkin ovat Huittisten karjalaiset pystyttäneet Huittisten kirkkomaalle vuonna 1954. Sen luona juhlaväki käy tulevana sunnuntaina.
Su 21.7.
Huittisten kirkko ja seurakuntakeskus sekä urheilukenttä