Säveliä satavuotiaan Suomen kunniaksi

Konsertti

 

Huittisten, Kiikan ja Vammalan soittokunnista koottu Suomi 100-puhallinorkesteri sekä kamarikuoro Trillin ympärille koottu juhlakuoro konsertoivat Huittisten kirkossa 26. marraskuuta. Puhallinorkesteria johtaa Sandy Ahjo ja juhlakuoroa Elisa Junttila. Kuorossa on noin 50 laulajaa ja orkesterissa noin 30 soittajaa. Huittisten lisäksi konsertti kuullaan Harjavallan kirkossa 8. joulukuuta.

Suomi 100 vuotta sävelin -konserttia samat kokoonpanot ovat esittäneet jo keväällä Mouhijärven, Tyrvään ja Kiikan kirkoissa. 
–Ohjelmisto on hieman muuttunut, sillä sastamalalainen nuoriso-orkesteri Rolling Notes ei ole näissä konserteissa mukana, kertoo Huittisten soittokunnan puheenjohtaja Paavo Törmälä.

Huittisten ja Harjavallan konserteissa yksinlaulua esittää Elisa Junttila Jukka Keskitalon säestämänä ja runon lausuu Eeva Kaplas Leo Lassyn säestämänä.

Perusidea ison puhallinorkesterin ja kuoron yhteiskonsertista on lähtöisin Kiikan soittokunnan Olavi Prihtiltä.
–Olemme soittaneet isolla kokoonpanolla aiemminkin, mutta nyt kokosimme voimamme tämän juhlavuoden merkeissä. Saimme tälle konserttisarjallemme tämän Suomi 100-statuksen, mutta sen verran myöhään olimme liikkeellä, että avustusta emme saaneet.

 

Lue juttu loppuun 15.11.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

Suomi 100 -puhallinorkesterissa on kolmisenkymmentä soittajaa.
Su 26.11. klo 18:00
Huittisten kirkko
Pe 8.12. klo 19:00
Harjavallan kirkko