Huhtamo kokoaa elokuvien katsojia ja tekijöitä

Festivaali

Toista kertaa esirippunsa avaava Huhtamo International Film Festival tarjoaa festivaalipassin hankkineille nähtäväksi kaikkiaan kolmisenkymmentää pitkää elokuvaa ja toistakymmentä lyhytelokuvaa.

Vuoden 2017 tapaan elokuvia esitetään Huhtamon kirkossa, Honkapirtillä ja Leffaladossa Honkapirtin kyljessä. Nyt elokuvia näytetään myös Mäenpään työväentalolla Punkalaitumella.
–Taloa isännöivä Punkalaitumen Työväenyhdistys kunnostutti hiilikaariprojektorin vuodelta 1938. He ottivat yhteyttä ja kysyivät voisivatko olla osa Huhtamon filmifestivaalia, festivaalijohtaja Pekka Ollula kertoo.
Myönteinen vastaus oli helppo antaa.

–Luontevaa on, että tapahtuma kehittyy ja laajenee. Ja hienoa sekin, että se ei laajentunutkaan itsestään selvään suuntaan Lauttakylään, Ollula lisää.

Punkalaitumella ohjelmistossa on enimmäkseen mustavalkofilmejä ajalta ennen vuotta 1973, jolloin elokuvatoiminta työväentalolla loppui. Filmit esitetään perinteiseen tyyliin kelanvaihtoineen ja väliaikamusiikkeineen.

Tekijävieraita, joiden kanssa voi keskustella näytösten jälkeen, on kahden suven takaista enemmän. Ja kauempaa.
–Uusiseelantilainen näyttelijä Jed Brophy soitti ja kysyi, voiko hän tulla omalla kustannuksellaan Huhtamoon, kun on muutoinkin tulossa heinäkuussa Euroop-paan.
Suomen ensi-illan Huhtamossa saava Blue Moon on Brophyn tähdittämä. Vanhastaan hänet tunnetaan Peter Jacksonin ohjaaman Hobitti-trilogian kääpiö Norina.

Paikalle tulevat myös ainakin Poissa-elokuvan ohjaaja Arttu Haglund ja pääroo-lin näyttelevä Panu Tuomikko sekä Jäävuoren varjoon -elokuvan ohjaaja Antti Seppänen. Paikalle ovat myös ilmoittautuneet Hevi Reissu -elokuvan ohjaajat Jukka Vidgren ja Juuso Laatio sekä näyttelijät Johannes Holopainen ja Max Ovaska.

Yhdeksi filmifestivaalin tärpiksi Ollula mainitsee myös Ghost in the Shell -elokuvan. Sen yhteydessä esillä on huittislaisen Seloy Oy:n kehittämät älylasielementit, jotka olivat käytössä elokuvan Lontoon ensi-illassa.

 

Lue lisää festivaaliohjelmasta täältä.

 

Maanantaina Huhtamo oli hiljainen. Torstaista sunnuntaihin on toisin, uskoo festivaalijohtaja Pekka Ollula. –Ainakin luvassa on niin upeita elokuvaklassikoita kuin uunituoretta tutinaa maailman molemmilta laidoilta, hän sanoo.
To 18.7. - 21.7.
Huhtamon kirkko, Honkapirtti, Leffalato Honkapirtin naapurissa sekä Mäenpään työväentalo Punkalaitumella