Pirjon Pirtillä Äetsäläistä romantiikkaa

Kesäteatteri

Vuonna 2017 Pirjon Pirtin kesäteatteri vietti avajaisiaan Keikyästä päin, päivää -näytelmän muodossa ja nyt, kaksi vuotta myöhemmin, Ilkka Syren jatkaa paikallista teemaa tekstillä Äetsäläistä romantiikkaa. Syren myös ohjaa näytelmän.

Näytelmä sijoittuu 80- ja 90-lukujen taitteeseen, kännykkäbuumin alkuun.

–Komedian keinoin käsitellään aika vaikeitakin asioita, kuten kylien hiljentymistä, maaltamuuttoa ja ihmisten keskinäistä toimeentuloa esimerkiksi avioliittoleirin muodossa. Nykyinen elämäntyyli on asettanut parisuhteelle isoja haasteita, ja avioero on myös helpompaa ja sosiaalisesti hyväksytympää kuin aiemmin, Syren kertoo.

Siinä mielessä näytelmä noudattelee perinteistä kesäteatteritraditiota, että erilaiset kohtalot esitellään pilke silmäkulmassa.

–Tämä on kirjoitettu paikallisille, vaikka onkin tällä kertaa pääasiassa mielikuvituksen tuotetta.

Näytelmässä on yksitoista roolia, joista osa on tuttuja jo kahden vuoden takaisesta näytelmästä, ainoastaan aika on kulunut eteenpäin.

Onko jossain vaiheessa siis luvassa trilogialle kolmaskin osa? Syren ei kiellä eikä myönnä. Kalenteri on piukassa, vaikka mies onkin eläkkeellä.

–Saa nähdä, tuleeko kirjoitettua. Tämä on ollut hieno projekti, ja jollain tavalla tuntuu siltä, että näyttelijöistä on saatu hyvin irti. Porukka on pitkälti samaa, joten ei ole tarvinnut tutustua uudestaan, ja uudetkin näyttelijät ovat sulautuneet hienosti porukkaan.

Näytökset Pirjon Pirtin kesäteatterissa ke 19.6., ke 26.6., pe 28.6., su 30.6., ke 3.7., pe 5.7., su 7.7., ti 9.7. ja to 11.7. klo 18.

Näyttelijät Airi Airio (vas.), Ismo Kursi, Olavi Sorva, Mikael Mäkinen, Hannele Nylander, Miikka Yli-Hongisto, Marja Lintunen, Reima Koskinen, Ilkka Syrén. Kuvasta puuttuvat Tytti Suomi ja Jussi Leskinen.
Ke 19.6. - 11.7.
PIrjon pirtti, Keikyä