Musiikki rytmittää maalaamista

Näyttely

Huittislainen Kimmo Trogen innostuu väreistä. Hän kuvaa paljon erilaisia maisemia ja miljöitä ja hahmottelee työn sen jälkeen hiilellä paperille ennen kuin piirtää kankaalle maalattavan työn. Mutta ei yksi yhteen.

–Väri on musiikkia ja musiikki on väriä. Tällä näyttelyni nimellä haluan kertoa omista maalaustavoistani. Kun olen tulostanut kuvat suuremmiksi, musiikin voimalla saan ne sellaiseen muotoon, jonka maalaan kankaalle. Harvoin löytää valmista miljöötä, jonka haluaisin maalata. Siirrän talojen paikkoja ja sommittelen koko pihapiirin uusiksi, sanoo Kimmo Trogen.

–Musiikki inspiroi minua. Kuuntelen maalatessani klassista musiikkia. Musiikissa toistuu rytmi, liike ja kertosäe, aivan kuten väritkin toistuvat. Eri värit määritellään eri musiikin tasolle. Esimerkiksi viulumusiikki nostaa esiin vihreän sävyjä. Kun kuuntelen kaikenlaisia soittimia, on lopputuloksessakin kaikenlaisia värejä.
Kimmo Trogenin näyttely Huittisten kirjastossa marraskuun ajan.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

–Pidän silmät koko ajan auki ja nappaan kuvan mielenkiintoisista kohteista, kertoo Kimmo Trogen. Taustalla maalaus Kolisevan kylätie Laitilasta.
Ti 27.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto