Yleisöluistelua jäähallilla

Tapahtuma

Huittisten kaupunki kustantaa talvikaudella kaikkiaan kahdeksan kaikille vapaata yleisöluisteluvuoroa Huittisten jäähallilla. Vuoroja valvovat MLL Huittinen ja Askel Eteenpäin ry.

Ensimmäinen koko perheelle tarkoitetuista luisteluvuoroista on sunnuntaina 3. marraskuuta kello 14-15. Luistimien lisäksi jäällä tarvitaan kypärä. Mailoja ei saa ottaa luisteluvuorolle. Jäähallilta löytyy käteviä, säädettäviä luisteluapureita, jos luistelemaan opettelu on vasta alussa.

Su 3.11. klo 14:00 - 16.2. klo 11:00
Huittisten jäähalli

Kotitietokoneista konein ja sanoin

Perjantaipaussi ja näyttely

Mikrotietokonekulttuurin synty- ja kehitysvaiheet 1980- ja 1990-luvun Suomessa ovat aiheena Perjantaipaussissa 13.12. Huittisten kirjastossa. Aiheesta luennoi Suomen kotitietokoneharrastamisen historiasta väitellyt Petri Saarikoski.

Maksuttoman luennon järjestävät Sataopisto ja Huittisten kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Joulukuun ajan kirjastossa on myös näyttely 80-luvun kotitietokoneista.

Ti 3.12. - 31.12.
Huittisten kirjasto

Syksyn värejä piirustuskilpailussa

Näyttely

Syksyn väriloisto oli aiheena, kun taideseura Indigo järjesti huittislaisille esi- ja peruskoululaisille kuvataidekilpailun.

1.–3. luokkien sarjan voitti Loiman koulun tokaluokkalainen Juhani Heikkilä.
Loiman koululaisille menivät muutkin palkinnot. Tokaluokkalainen Aino Kaitanen oli toinen ja tokaluokkalainen Julia Mäkinen kolmas.
Sarjan kunniamaininnan sai Loiman koulun ekaluokkalainen Elsa Toivo.

To 5.12. - 31.12.
Huittisten kirjaston lukusali

Kotiseutuyhdistys kokosi näyttelyn Pitkäsen maalauksista

Näyttely

”Mauri oli vaatimaton, hymyilevä mies, jonka maalaukset olivat luonnonmukaisia, lähellä klassista taidetta. Luonto oli Maurille läheinen. Itse hän kertoi, että metsä on hänen koulunsa.”
Noin muistelee tämän vuoden Huittisten Joulu -lehdessä.Leena Salpio Huittisten kirjaston näyttelyn joulukuun maalaria, Mauri Pitkästä (1899–1966).

Näyttelyn Huittisissa vaikuttaneen Pitkäsen maalauksista kokosi Huittisten Kotiseutuyhdistys. Taulut ovat lainassa yksityiskokoelmista.
Näyttelyn maalauksista useimmat ovat kuvia luonnosta.

To 5.12. - 31.12.
Huittisten kirjaston Hermanni-sali

Klovni Sebastian temppuilee Honkolassa

Esitys

Televisioista, huvipuistoista, laivoilta ja Sirkus Finlandiasta tuttu klovni Sebastian temppuilee Honkolan Kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuvassa perjantaina 13.12.

18-vuotiaana ammattiuransa aloittaneen Klovni Sebastianin esitys sisältää joulukuun kunniaksi myös joulutemppuja. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa vatsasta puhumista ja monenmoista muuta hauskuutusta. Välillä yleisökin saa osallistua.

–Itse olen jo tämän varsin taitavan esityksen nähnyt. Se sopii myös aikuisille joulun iloa loihti-maan, toteaa Perikuvan Jarmo Salo.

Pe 13.12. klo 18:00
Honkolan Kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuva

Joululaulujen ilta kirkossa

Tapahtuma

Huittisten kirkossa järjestetään joululaulujen ilta "Te löydätte lapsen" lauantai-iltana 14. joulukuuta.
Lauluja joulun lapsesta esittää Leonard Stenroos sekä Richard Stenroos, heitä säestää Kyösti Hedman. Tilaisuudessa lauletaan myös yhdessä joululauluja, juontajana on Hilkka Iso-Rautio.
Kirkkoon on vapaa pääsy. Kolehti kerätään La Rocalle ja Taivaasta Tuulee ry:lle.

Konsertti Huittisten kirkossa la 14.12. klo 18

La 14.12. klo 18:00
Huittisten kirkko